En helt enestående chance byder sig nu til dig, der går rundt med en dansktop-musiker i maven: Fede Finn søger nye funny boyz.

Fede Finn & Funny Boyz søger en ny sangerinde og nye orkestermedlemmer, der vil tage på turné og spille over 80 live-jobs i 2016. Det oplyser Fede Finn, alias Lennart Johannessen til BT.

Efter en større uenighed i orkesteret er Lennart Johannsen det eneste tilbageværende bandmedlem. Nu leder han efter en ny 'kølerfigur' til sit band.

»Jeg skal bruge en kvinde, der kan synge, og hun skal helst også se lidt godt ud,« siger Lennart Johannessen til BT.

Fede Finn and Funny Boyz brød igennem i 2005 med monsterhittet 'Kærligheden Brænder' og har siden haft 24. hits i dansk top-genren, senest med sangen 'jydekrogen'.

Men for nylig opstod der så store uenigheder i orkesteret, at alle medlemmerne måtte forlade bandet.

Maud Kofoed fortalte til BT, at Fede Finn har fyret dem alle sammen, men ville ikke uddybe hvorfor:

»Vi er blevet fyret, og vi vil derfor prøve at starte et nyt orkester,« sagde Maud Kofod, der er sanger og saxofonist.

Ifølge Lennart Johannessen blev de fire bandmedlemmer Maud Kofod, Robert Langkilde, Jimmi Koldenborg og Lars Andreasen bortvist for illoyalitet, fordi de i flere måneder gik bag hans ryg og arbejdede på et andet projekt uden at fortælle ham noget.

Nu søger han en trommeslager, en guitarist og en keyboardspiller, der er klar på at drage ud og spille de mange jobs i Danmark. Lønnen er omkring 300.000 kroner for omkring 70 dages arbejde. Til gengæld skal musikerne hurtigt kunne lære orkesterets repetoir. Turnéen begynder 15. april, og inden da skal Lennart Johannessen gennemgå en række øjenoperationer for grå stær. Bandet skal derfor i et vist omfang være i stand til at øve uden ham.

Efter nyheden om bruddet med bandkammeraterne, har Lennart Johannessen fået 60-70 opkald fra etablerede dansktop-musikere - og hele bands - der er klar til at lade sig indrullere som fuldgyldige funny boyz. Men det er ikke hvem som helst, der har det, der skal til:

»Man skal være klar til at lave noget skæg i gaden, for vi er et festorkester - ikke et begravelsesband. Der er uniformstvang i orkesteret, og det er ikke hofjæger-uniformer,« siger Lennart Johannessen.

Han er selv bassist og ejer rettigheder til orkesterets sange og brand, herunder også navnet og de karateristiske farvestrålende uniformer.

Fede Finn & Funny Boyz da alt var godt. Nu er bandet gået i opløsning, fordi Fede Finn (i den røde jakke) har fyret resten af bandet. Vis mere

Fede Finn & Funny Boyz er nomineret til 2 awards ved det store Dansktop Awards show i Boxen i Herning 23. januar. Bandets seneste udspil 'Jydekrogen' blev af DRs lyttere kåret til årets sang, men den tidligere sangerinde, var ikke glad for at synge det, siger Lennart Johannessen.

»Maud ville ikke synge "Jydekrogen", fordi hun syntes, nummeret var for frækt. Men det er overhovedet ikke frækt. Det handler om en pige, der har arvet en trailer,« siger Lennart Johannessen, som dog håber, at Maud Kofod vender tilbage som forsangerinde:

»Man kunne håbe, at hun ville søge jobbet. Det ville gøre det hele meget nemmere.«

Lennart Johannessen skal have sit nye band klar inden 26. januar, hvor han skal gennemgå den første af sine øjenoperationer.