Amy Winehouse var fast besluttet på at droppe alkoholen fuldstændigt. Et chok hendes krop ikke kunne klare, mener familien.

Da Amy Winehouse blev fundet død lørdag eftermiddag gik der ikke mange timer, før medierne og kilder tæt på sangerinden begyndte at spekulere i en dødsårsag, som involverede en stor mængde alkohol og hårde stoffer.

Siden er rygterne om et kollaps under en vild bytur blevet afkræftet af både politi, manager og af familien selv. En kilde, der deltog i bisættelsen af sangerinde fortæller til avisen The Sun, at faderen i hans begravelsestale forsøgte af mane rygterne om en overdosis til jorden.

Han fortalte, at sangerinden var fuldstændig tørlagt dage før hendes død, selvom lægen havde frarådet hende, at tage en kolde tyrker. Og at det var det drastiske stop, der slog hende ihjel.

- Han sagde, at lægen havde fortalt Amy, at hun gradvist skulle reducere alkoholindtaget og for alt i verden undgå vilde drukture. Amy fortalte lægen, at det ikke var muligt. Det var alt eller intet, og så opgav hun alkohol fuldstændigt, siger kilden til The Sun og tilføjer.

- Mitch fortalte, at chokket ved at stoppe med alkohol fuldstændigt, efter alt hvad hun havde været igennem de sidste par år, simpelthen var for meget for hende.

Modstridende forklaringer

Den teori passer dog ikke helt med tidligere forklaringer, om at Amy Winehouse faldt af vandvognen blot tre dage før hendes død til iTunes-festivalen, hvor hendes guddatter Dionne Bromfield optrådte. Her fortæller vidner, at sangerinden sugede baren tør for gin og Red Bull, hvilket ikke var usædvanligt for Amy Winehouse.
 
Det endelige resultat af de toksikoligiske prøver, der skal fastslå den endelige dødsårdag, bliver først fremlagt om nogle uger. En læge Carol Cooper siger dog til The Sun, at teorien om alkoholchok ikke er usandsynlig.

Hun forklarer, at de værste alkoholikere godt kan risikere at antænde anfald, hvis de brat stopper med at drikke alkohol.