Bee Gees-legenden Robin Gibb sang på Ledreborg i går

Robin Gibb og hans brødres musik er uomtvisteligt "Staying Alive".

Men det er hans stemme ikke. Robin - det var af og til ham i front, især i starten. Med den let nasale vibrato - højt, men ofte dybere end bror Barry.
I går optrådte han på Ledreborg Slot sammen med DR UnderholdningsOrkestret med en stribe af Bee Gees fineste perler.

Nogle gange var det næsten pinligt. Som i "How Deep Is Your Love" hvor han nærmest faldt ud af sangen. I det fleste af de andre gik det an. Indimellem lød det endda næsten som i gamle dage. Næsten 60-årige Robins stemme matcher dårligt sin bror, Barrys gamle frontnumre. Som især er dem fra Bee Gees' disco aka blue eyed soul-periode.

Men som regel er det sådan med dem, der defineret ens liv. Man tilgiver dem hurtigt. Således også i går. Så lad også gå med at Robin ikke når ret langt ud over scenekanten.

Efter tvillingebror Maurice Gibbs død i 2003 har Robin Gibb rejst rundt i verden med sit band og Bee Gees skattekiste af uopslidelige, glimtende popperler. Hvoraf nogle som f.eks. "Night Fever" og "How Deep Is Your Love" ikke bare er soundtrack til en film, men til flere generationers liv.

Der var hits fra alle fem faser i Robin Gibbs 50 år lange karriere. Bee Gees i 60'erne - smægtende ballader som "Massachusettes" og "I Started A Joke".

Soloprojekterne fra 60erne (flotte "Saved By The Bell"), 80erne (Fremragende "Juliet") og efter Maurices død. Og selvfølgelig alle disco-daskerne.

Med DRs altid smægtende Uha-orkester og et gennem professionelt og loyalt band og kor i ryggen leverede Robin Gibb en ganske hyggelig oplevelse. Følelsen, formatet og finessen kan ikke engang en falmet falset tage fra de mange Bee Gees-klassikere. Se bare setlisten.

Robin Gibb med band og DR UnderholdningsOrkestret, Ledreborg Slotspark lørdag.

Det spillede de:

Emotion
Gotta Get A Message To You
Saved By The Bell
More Than A Woman
I Statrted A Joke
How Deep Is Your Love
Alan Freeman Days
Massachusetts
To Love Somebody
You Win Again
Woman In Love
Islands In The Stream
New York Mining Disaster 1941
Nights On Broadway
Night Fever
Juliet
You Should Be Dancing
Jive Talking
Tradegy
Staying Alive