Michael Falch og Boat Man Love gav en sang eller tolv i anstændighedens navn ved endnu en fremragende koncert

MICHAEL FALCH & BOAT MAN LOVE, fredag

Se, jeg har aldrig været særskilt patriotisk, og sandt at sige synes jeg heller ikke, der i årevis har været specielt meget grund til at skilte med sin danske oprindelse.

Det er så lige dér, jeg må indrømme – også selv om jeg næppe har nogen adkomst til det – at dét, Michael Falch og Boat Man Love leverede fredag aften på Jelling Festival faktisk gjorde mig stolt af at være dansker. 

LÆS OGSÅ:

Det skete specielt under en forførende flot og inderligt intens 'I et land uden høje bjerge'. Denne fornemme hyldest til hvor højt, der vitterlig KAN være til himlen i et land uden høje bjerge, leveret på netop dén måde.

En sang om hvor godt det har været, og hvor godt det kunne blive igen – leveret på lige dén dag, hvor et vist politisk parti igen fremsatte et forslag om at tage den smule, de har, fra de befolkningsgrupper, som i forvejen næsten intet har.

Sådan, Michael! 

LÆS OGSÅ: 

Men den sang var så blot ét højdepunkt i endnu en fremragende Falch og Boat Man Love koncert.

Fra 'Mød mig i mørket' og 'Trækfugle' via bragende 'Magnolia pigen' og 'King Baby' til den uundgåelige 'Superlove' i formentlig dén mest vitale, løsslupne og legesyge udgave af dén 30 år gamle sang, jeg nogensinde har hørt.

Det var endnu engang aldeles forrygende, og endnu engang kan det ikke overdrives, hvilket hektarstort plus Boat Man Love er for Michaels sange. 

LÆS OGSÅ:

En sang som eksempelvis 'Den eneste i verden' flår i mine hjertestrenge, og der kommer stor musik ud af det. Fra en flok musikere, som nok giver musikken, men – og det er nok så vigtigt – også giver sig selv.

Det er lige før, man tror på det, når Michael Falch i førnævnte 'Den eneste…' synger de dér ord om, at 'der er ikke noget at være bange for'.

Well, det er der nu nok, Michael. Men når alting truer, så er det nu rigtig rart at have dig.