Den kontroversielle influencer Andrew Tate har for første gang i lang tid givet et tv-interview

Tate er i husarrest i sit hjem i Bukarest. Han er blandt andet sigtet for menneskesmugling og voldtægt.

Derfor er det altså på hjemadressen i Rumænien, at BBC-journalisten Lucy Williamson møder den selverklærede misogynist Andrew Tate til et interview, der blev sendt på BBC den første juni.

I interviewet bliver influenceren konfronteret med vidneudsagn fra flere kvinder, der i forbindelse med retssagen mod ham, anklager ham for voldtægt. Han benægter alle anklagerne.

BBC har tidligere skrevet om en kvinde, der fulgte med Andrew Tate til Rumænien, fordi hun troede, at Tate var forelsket i hende. 

Til BBC fortæller kvinden, at hun i Rumænien blev presset til at være webcam-model, og til at få Tates navn tatoveret på sin krop.

BBC har gjort kvinden anonym for at beskytte hendes identitet.

I interviewet betvivler Tate dog, at kvinden overhovedet eksisterer i virkeligheden.

»Jeg gør jer en tjeneste som et gammelt medie. Jeg giver jer relevans ved at tale med jer. Og jeg fortæller dig nu at denne Sophie, som BBC har opfundet, som ikke har noget ansigt – ingen ved hvem hun er. Det ved jeg,« siger han blandt andet til journalisten.

Lucy Williamson præsenterer også Tate for en gammel udgave af hans hjemmeside 'Hustlers University'.

På hjemmesiden sagde Andrew Tate angiveligt: »Mit navn er Andrew Tate … og jeg er den mest kompetente person på hele planeten til at lære dig om interaktioner mellem mænd og kvinder.«

Senere i videoen siger han angiveligt, at hans job var at 'møde en pige, gå på et par dates, gå i seng med hende, få hende til at blive forelsket i mig, til et punkt hvor hun ville gøre alt, jeg sagde, og så få hende til at gå på et webcam, så vi kunne blive rige sammen.'

Tate benægter dog, at videoen nogensinde skulle have været på hans hjemmeside. 

»Det har jeg aldrig sagt. Det er noget, du har fundet på nettet. Det betyder ikke, at jeg nogensinde har sagt det,« siger han.

Andrew Tate blev fængslet i Rumænien i slutningen af december sidste år.

Fængslingen skete kort tid efter en fejde på det sociale medie Twitter, mellem Tate og den svenske klimaaktivist Greta Thunberg. 

I en video, der var henvendt til Thunberg, spiste Tate pizza og understregede, at bakkerne ikke var lavet af genanvendeligt pap.

Kort tid efter denne video blev lagt på nettet, blev Tate anholdt af rumænsk politi. 

I flere medier florerede en teori om, at influenceren var blevet lokaliseret på baggrund af pizzaæskerne i videoen. Dette blev dog senere afkræftet af det rumænske politi.