Når man nu et stykke ad vejen har som sin levevej at brokke sig over alt og alle til højre og venstre og i midten, er det lige hér, det bliver svært at passe sit job.

Der er nemlig så forsvindende lidt at kritisere ved Volbeats nye dvd-udgivelse ”Live: Sold Out!”

Selve livedelen med 21 sange optaget på forskellige festivaler, haller og klubber herhjemme og i udlandet sidste år indeholder musikalsk alt – og det er alt som i ALT – en Volbeat fan kan ønske sig af sit favoritband (Men drenge; jeg synes STADIG, det var federe, dengang I brugte Elvis’ ”American Trilogy” som intro-bånd. . . så kom bare ikke hér). 2007 var som bekendt året, hvor Volbeat i løbet af godt 100 koncerter transformerede en turné til et regulært triumftog, og det er kun passende, at det triumftog bliver kørt i remise med denne dvd, inden Volbeat om en måneds tid går i studiet for at påbegynde indspilningen af deres tredje album.

Selv om jeg foretrækker, at billederne til et nummer stammer fra den samme koncert og absolut ikke er specielt varm på idéen med at tage klip fra forskellige koncerter til at illustrere det samme nummer (mixklip som det så snedigt hedder i filmsproget), så er klipningen hér udført så dygtigt og topprofessionelt, at jeg kan leve med, at seks af sangene er mixklip.

Dét man med rette kan forlange af en live-dvd er, at den formidler den energi, glæde og rendyrkede livsglæde, som ER et Volbeat-show, og det gør ”Live: Sold Out!” i dén grad. Og det kan jeg simpelthen garantere, i og med jeg har set Volbeat så mange gange på alle mulige og umulige spillesteder, som jeg har. Volbeat er og bliver bare et fabelagtigt liveband, eller som én af mine venner har det med at fyre den af: ”Når nu D-A-D ikke KAN, og Pretty Maids ikke GIDER, så ER det sgu’ da godt, vi har Volbeat!”

Det er nemlig dét, det er. Hvis det er sådan man har det.

Den anden dvd i sættet her er så filmen om Volbeats medlemmer, bandets historie og rejsen mod stjernerne sidste år. Filmen er to timer lang, og den kunne nok godt være skåret ned med en halv times tid. Men det kan sagtens bare være mig, der har det problem. Simpelthen fordi jeg kender Volbeat så godt, for der er ingen tvivl om, at specielt de mennesker, som gerne vil vide, hvad de fire bandmedlemmer egentlig er for nogle størrelser, vil finde filmen endog meget interessant og oplysende.

”Live: Sold Out!” holder med andre ord Volbeats høje, professionelle standard, og den rammer butikkerne på mandag 18. februar.