Lyt til artiklen

Gå ind og se Overkill – ét af Heavy Metals bedste bands men også ét af de mest oversete - i København på lørdag… eller du vil føle dig snydt

Selv om det ind imellem kan være en ganske besnærende kvalitet at være i stand til at holde på en hemmelighed, så findes altså også omstændigheder under hvilke det er decideret dumt.

Èn af de omstændigheder er det faktum, at dét band, som lørdag aften spiller i Amager Bio, er en hemmelighed, som mange i årene har holdt alt for dygtigt på. Navnet er Overkill, de er fra New York City, og kvintetten har de sidste 28 år udgivet seksten (!!) album, som stort set hver og ét er spækkede med præcist pumpende thrash metal perler.

Fra tidlige træffere som ’Rotten To The Core’ og signatursangen ’Wrecking Crew’ via midt-periode metalmesser som ’World Of Hurt’, ’They Eat Their Young’ og ’Bastard Nation’ til nye(re) hammerhymner som ’Bring Me The Night’, ’Electric Rattlesnake’ og ’Old Wounds, New Scars’ har Overkill – modsat så mange andre i deres genre – holdt deres sti fuldstændig fejet rent for utidige udsalg og knæfald for pladder og pop. Overkill er noget så sjældent som den forkætrede ’rene vare’. Eller som sanger gennem alle årene, Bobby ’Blitz’ Ellsworth, udtrykker det:

- Overkill har aldrig haft en identitetskrise. Vi ved, hvem vi er, og at jage noget andet ville bare slå renheden ihjel!

Og det er netop den ’renhed’ – nogle ville sikkert kalde det puritanisme – det handler om og er det besnærende i i tilfældet Overkill. I nærværende skribents optik er Overkill alt dét, alle Heavy Metal bands burde være: totalt kompromisløse, rå som få og teknisk topcheckede, ligesom alt, de laver, driver af en autenticitet og en kærlighed til den ægte vare, som tør kaldes sjælden.

De er – kort og godt – fremragende. Og at de med sidste års, ’The Electric Age’ – trods dét at Overkill i mange år har fristet en tilværelse i rockens midterlag – så går ud og laver ét af de bedste Heavy Metal albums i årevis burde således bare understrege i hvilken grad, de fortjener din support.

Nu har jeg i hvert fald gjort mit til, at de ikke længere er en hemmelighed, så skrub i Amager Bio og se dem på lørdag. De er bedre end det meste af det bras, vi bliver budt på koncertscenerne i disse år… faktisk er de ét af verdens bedste Heavy Metal bands – ja, han SAGDE sgu’ ét af verdens bedste…

Læs anmeldelse af ’The Electric Age' her: