Ny skulptur i Mariehaven. Billetsalget til næste års 'Sommersang i Mariehaven'-festival starter 1. september
Ny skulptur i Mariehaven. Billetsalget til næste års 'Sommersang i Mariehaven'-festival starter 1. september Foto: Promote-it

Efter en vellykket festival, hvor bl.a. den tredobbelte Eurovision-vinder, Johnny Logan fyrede den af, er forsalget til næste års Sommersang i Mariehaven allerede klar til start (1. september)

Og det bliver ikke bare levende musik der kan nydes i Mariehaven..

Helge Engelbrecht, der lægger baghave til have-festivalen, fik nemlig forleden en helt speciel gave fra én af sine gamle venner og musikkollegaer, Ib Grønbech.

En stor, flot guitar-skulptur hugget ud i granit.

»Jamen jeg er da fuldstændig ramt og rørt af Ibs fine guitargave. Det er ikke hver dag, man får en gave ind ad døren i det format. Og måden det i det hele taget er kommet i stand på, er en hel historie i sig selv,” fortæller Engelbrecht.

Ib Grønbech er én af de mange solister, der har optrådt i Mariehaven i Ansager, hvor han har været på plakaten adskillige gange.

Historien vil vide, at Ib for et par år siden spurgte Helge, om han kunne tænke sig at få en granitskulptur udformet som en guitar. For sådan én kunne han godt tænke sig at lave til Helge og til Mariehaven.

”Som Ib sagde det til mig dengang: Jeg kan godt lide at gå og arbejde sådan lidt med sten og granit og den slags, og jeg synes, du fortjener sådan een! Den skal du have. Den vil også tage sig godt ud i Mariehaven,” mindes Helge, der dengang slet ikke vidste, at Ib Grønbech udover sit åbenlyse musikalske talent også er en meget dygtig kunstner indenfor andre områder.

Men dét ved Helge nu. For musikkollegaens musikalske gave, der er hugget og skåret i sort glinsende granit, slår nu smukt tonerne an i Mariehaven, hvor den har fået sin egen hædersplads. ”Jeg er meget taknemmelig, sikke en flot gave,” lyder det fra Helge.

Så Ib fik ret; guitarskulpturen tager sig godt ud i haven. Publikum klappede da også begejstret, da Ib Grønbech og Helge Engelbrecht forleden i fællesskab afslørede guitarskulpturen under Sommersang i Mariehaven.

Sommersang i Mariehaven 2017 er  slut for denne gang, men den populære have på 9000 m2 byder naturligvis atter indenfor til næste år, hvor man tager hul på den 10. sæson med folkelig dansk musik og fællesskab i naturskønne omgivelser.

Programmet for 2018 ligger allerede fast og er klar til offentliggørelse. Et program, der som i år, byder på stærke stemmer både fra ind- og udland. Fra Birthe Kjær, Brødrene Olsen, Johnny Hansen og Stig Rossen til Johnny Logan. Forsalget går i gang den 1. september.


”I år har vi vel nok haft den bedste sæson i mands minde,” fortæller Helge. ”Denne vores niende sæson i Mariehaven er lykkedes på alle måder; publikumsmæssigt, kunstnerisk og snart sagt i enhver henseende. Selv solen har skinnet på os ved alle koncerterne. Og så har vi fået de fineste optagelser i kassen, som TV-seerne på DK4 kan glæde sig til at se, når programmerne sendes til foråret i 2018.”

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.