DR håber på at kunne bryde en dansk Eurovision-forbandelse.

De seneste mange år er det mere eller mindre blevet til kedelige bundplaceringer, så i år forsøger man med en ændring af det danske bidrags sceneshow.

Da den 25-årige færing Reiley vandt det danske Melodi Grand Prix i februar med sangen 'Breaking My Heart', var han flankeret af fire dansere.

Når han torsdag aften åbner årets anden Eurovision-semifinale, vil han imidlertid stå mutters alene.

Reiley under generalprøven til semifinalen ved Eurovision.
Reiley under generalprøven til semifinalen ved Eurovision. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Derudover har man fået bygget en rekvisit udformet som et hus med forskellige rum, som han kan bevæge sig ind og ud imellem, mens de skifter farver.

»Jeg håber virkelig, at sceneshowet vil imponere folk, fordi vi har lagt meget i det,« har Reiley tidligere udtalt til Ritzau, hvor han tilføjede, at han derudover håber, at musikken kan tale for sig selv.

»Det er en popsang, som handler om et toksisk kærlighedsforhold. Det tror jeg, alle har været igennem. Jeg håber, at folk, som hører sangen, kan relatere til den.«

Og spørger man DRs mangeårige grandprix-ekspert Ole Tøpholm, er det en tiltrængt ændring af Reileys optræden.

Reiley da han vandt det danske melodi grand prix i februar.
Reiley da han vandt det danske melodi grand prix i februar. Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

»Der gik lidt børne-MGP i den med danserne omkring ham, og det er altså ikke noget, der virker i det voksne Eurovision.«

Ole Tøpholm synes, at det er rigtig set, at der skal være fuld fokus på Reiley, og så er han spændt på at se, hvordan han spiller sammen med scenografien.

»Jeg tror, udtrykket med, at det er ham, der er i fokus, er det helt rigtige. Det skal være Reiley, Reiley, Reiley i centrum. Der skal ikke være nogle andre elementer, der forstyrrer.«

Følg B.T.s livedækning af semifinalen torsdag aften.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om':