Lyt til artiklen

Tusindvis af yogainteresserede har sommer efter sommer deltaget i Copenhagen Yoga Festival.

Men nu må de rulle yogamåtten sammen.

Erhvervsstyrelsen har begæret selskabet bag festivalen konkurs. Det skriver Statstidende.

»Vi har haft økonomiske udfordringer på grund af blandt andet corona, hvor vi blev lukket ned. Det er primært årsagen,« siger stifter og medejer af Copenhagen Yoga Festival Stina Madelaire.

Copenhagen Yoga Festival har haft en ubetalt skattegæld – og i det hele taget manglet penge i kassen til at betale sine revisorer.

»Der har været nogle udgifter, vi ikke har kunnet betale, på grund af manglende indtægter. Det er ikke en kæmpe gæld, men vi er alligevel endt med at kaste håndklædet i ringen,« siger Stina Madelaire.

Copenhagen Yoga Festival begyndte i Søndermarken på Frederiksberg i 2011 og flyttede året efter til det rekreative område Tiøren ved Amager Strand.

Her voksede yogafestivalen støt med flere udstillere, undervisere, frivillige og deltagere år for år. Da festivalen var på sit højeste, havde den op mod 3.000 deltagere.

Arrangørerne måtte dog i 2019 droppe at gennemføre festivalen, da de ikke havde råd til at betale leje af arealet på Tiøren til Københavns Kommune. De forgangne år havde det været gratis.

Siden 2018 er yogafestivalen ikke blevet afholdt, og nu ligger det så endelig fast, at den ikke vender tilbage.

»Vi satte festivalen på pause for at nytænke og rebrande den. Vi ville gerne være startet op med noget i 2021, men fordi alt var så usikkert, turde vi ikke tage risikoen.«

»Det var jo en kæmpe satsning og investering at sætte det op. Vi snakker om en millionomsætning,« siger Stina Madelaire, der til dagligt arbejder som selvstændig yogalærer.

Hun håber, at det igen en dag vil muligt at stable et lignende event på benene.

»Jeg brænder for yoga og for at få så mange som muligt til at opleve, hvad det kan. Det ville være fantastisk igen at have et stort samlingspunkt i København. Det er min drøm. Men næste gang skal det være mindre risikofyldt,« lyder det.