Husker du sangen om mormors kolonihavehus? Husker du ham det store brød i vest og bar mave med tatoveringer på armene, og som både puttede syvtommersøn op i næsen og blæste ild hen over hovedet på Erik Clausen, når de to lavede gadecirkus rundt omkring i København?

Eller måske husker du ham bedre som Tom fra tv-serien 'Taxa', hvor han var den godmodige mekaniker med et hjerte af guld? Det kan også være, at du bedre kender ham som multikunstneren, der i de sidste små 30 år har male naivistiske malerier, hvor kendetegnet er de store, bredtsmilende munde. Malerier som bliver solgt for 100.000 kroner.

Uanset hvorfra du husker ham, eller om du husker ham overhovedet, så er Leif Sylvester Petersen tilbage på den danske musikscene efter næsten 30 års fravær.

Og selv om han er lige gammel med Dronningen (76 år - faktisk er han to dage yngre end majestæten),for 14 år siden fik fjernet 2/3 af højre lunge pga cancer og er blevet opereret for den samme rygsygdom, spinal stenose, som Dronningen også lider af, så kribler det i den gamle cirkushest for at komme ud og møde publikum igen live.

For når han var færdig med et maleri efter måske halvandet års arbejde, så var der ingen klapsalver. Der var bare stille.

»Det er ret ensomt at male. Det skal det også være,« skynder han sig at sige.

»Men når man er ude at optræde, er det her og nu. Det er kontant afregning. Det har jeg savnet.«

I ’gamle dage’ bestod hans ’Sylvester og svalerne’, der havde sangeren og eks-konen Eva Madsen i front, af nære relationer. Og sådan er det også i dag.

»Bandet hedder ’Family and Friends’, fordi min datter Mia Sylvester, som jeg har med Eva Madsen, er med. Det er hendes mand også. Han spiller på saxofon. Og så er min datters kusine også med,« fortæller han til bt.dk

Se videoen fra Leif Sylvesters single 'City dog', over artiklen. Den er det første udspil fra pladen 'Amager', der kommer til februar.

Og til marts kan du møde Leif Sylvester og hans band, 'Family and Friends', når de drager på turné