Det blev ikke en drømmestart for festivalen Syd for Solen på Frederiksberg. 

Åbningsdagen torsdag var nemlig plaget af lange køer og kaos for festivalgængerne. 

»Det er kommet bag på os, at så mange valgte at komme fra start. Det er vores fejl, og det kan vi kun undskylde,« lød det fra arrangørerne torsdag.

Der var nemlig kun én indgang til Syd for Solen og det var her, det gik helt galt. 

Da køen til indgangen var under kontrol opstod der nye problemer inde på pladsen, da folk måtte stå i vilde køer for at købe mad. 

B.T.'s mand på stedet kunne fortælle, at der var tale om køer på 50 meter på pladsen. 

Gæsterne på festivalen Syd for solen kan ganske hurtigt få fadøl, men ved madboderne måtte man vente i en time på at blive betjent.
Gæsterne på festivalen Syd for solen kan ganske hurtigt få fadøl, men ved madboderne måtte man vente i en time på at blive betjent. Foto: Foto: Rasmus Rask Vendelbjerg
Vis mere

Og de lange ventetider har nu fået festivalen til at reagere. 

I et skriftligt svar til B.T. fortæller arrangøren bag Syd for solen, Smash!Bang!Pow!, at man nu åbner endnu en indgang. 

'I forbindelse med åbningen af festivalpladsen på SYD FOR SOLEN torsdag, var vi helt enige med vores gæster om, at det gik for langsomt med at komme ind på pladsen. Vi har derfor, som konsekvens af i går, i dag etableret og åbnet endnu en indgang til pladsen til vores fredags- og lørdagsgæster,' skriver de.

'Den findes lige ved Cisternerne, når man kommer ind i Søndermarken fra Roskildevej, som supplement til vores hovedindgang, som ligger mod Valby Langgade. Det er vores forventning, at det vil afhjælpe eventuel kødannelse væsentligt.'

Arrangørerne opfordrer dog til, at man kommer i god tid, da der stadig er mange mennesker, der har købt billet til festivalen. 

' Vi er fortsat mange på pladsen, så vi kan kun opfordre til, at man kommer i god tid, inden yndlingsbandet går på scenen.'

Festivalen lægger sig også fladt ned efter kritikken torsdag. 

 'Det kom bag på os, at så mange valgte at komme fra start torsdag. Det er vores fejl og det kan vi kun igen undskylde overfor de berørte, at vi ikke havde forudset.'