ARKIVFOTO. Den danske rapper L.O.C. får lov til at fortsætte som coach i talentprogrammet Voice på TV2, selvom han onsdag fik en betinget dom for vold. (se Ritzau historie 072314) Dommer-firkløveret i TV-2 satsningen Voice Danmarks største stemme samlet til presseøde mandag den 3. august. Her L.O.C. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012)
ARKIVFOTO. Den danske rapper L.O.C. får lov til at fortsætte som coach i talentprogrammet Voice på TV2, selvom han onsdag fik en betinget dom for vold. (se Ritzau historie 072314) Dommer-firkløveret i TV-2 satsningen Voice Danmarks største stemme samlet til presseøde mandag den 3. august. Her L.O.C. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2012) Foto: Bax Lindhardt

Kommentar: BTs musikjournalist Jan Eriksen spørger, om L.O.C. har en fremtid.

Rapperen Ice Cube blev, frit efter hukommelsen, en gang citeret for dette: 

- En gang drømte jeg om at komme på avisforsiderne. Da jeg endelig endte der, var det som at vågne op en morgen i Jurassic Park.

Muligvis har den danske rapper L.O.C. det på samme måde efter dommen på 40 dages ubetinget fængsel.

BT har de sidste par dage talt med et lille dusin kilder i musikbranchen. Karakteristisk nok har ingen lyst til at udtale sig til referat om Kongen.L.O.C. er konge i dansk rock i 2012. Projektet med de to 'Prestige, Paranoia, Persona'-album har vist at det er muligt at tænke innovativt, business-mæssigt og spændende musikalsk på én og samme gang. 
DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN. 

Alene på scenen

 - Liam er et af de bedst begavede mennesker overhovedet i den danske rockbranche. Også et af de mest dæmoniske og temperamentsfulde, siger en kilde.

L.O.C. er næsten alene på sin scene. Der er Suspekt og Malk DeKoin, der går deres egen skæve gang ind og ud af scenen. Clemens er gået dance. Niarn er næsten væk som radiovært. Johnson aldrig rigtig slået igennem. Resten er mere R&B, pop og Nexus, end det er rap.

Den aktuelle dom på 40 dages betinget fængsel ser ikke specielt godt i et CV. De fleste kan blive enige om, at det er både ulovligt, forkert og usympatisk at slå. Det naturlige spørgsmål lige nu er: Står kongen for fald?

Lad os tage L.O.C.s fans først. Et blik på mandens twitter taler sit eget sprog. Total opbakning. Man kan mene om det, hvad man vil - nogen vil tale om en skidt rollemodel - men jeg sætter gerne al min paranoia og, hvad der måtte være af persona og prestige, på, at L.O.C. står styrket i sin fanbase. 

Street credit og rock'n'roll

Her taler vi både den gamle kerne af hiphop-fans, som i øvrigt er betydelig større end mange tror, selv nu i år 25 efter MC Einar. Og de mange pop- og rockfans der er kommet til de sidste år. Her er loyaliteten enorm.

Det giver street credit. Det er rock'n'roll, når Liam skriver på sin twitter:

- Om jeg så fejler i processen vil jeg stadig gøre alt for at værne om dem jeg holder af..

Det var fansene.
 
Mange branchefolk har set med en blanding af misundelse og vrede på L.O.C.s opgør med den etablerede branche. Hardcore fans elsker bruddet med pladebranchen. Til gengæld ser de skeptisk på ægteskabet med kapitalgiganten TDC. Det kan meget vel have ændret sig nu.

TV 2 giver det gule kort
 
Der er folk i sociale fora, der mener, at L.O.C. har taget røven på TDC og TV 2. Som - igen set i et fan-perspektiv - hændervridende har været nødt til at gå ud og tilgive L.O.C. efter retssagen i Odense.

Fordi de har mere brug for ham end omvendt.

Sådan ser det nu næppe helt ud i L.O.C.s egen lejr lige i disse dage. For det første kan L.O.C. - som så mange andre - godt lide at være i total kontrol. Lige nu har han ingen kontrol over den mediebølge, der skyller imod ham.

For det andet er L.O.C. direktør for et ekstremt ambitiøst projekt. Han appellerer til og har brug for sofabords-danmark. L.O.C. har brug for sin dommertjans i Voice. Han har brug for pengene for at kunne realisere sin drøm. Han har brug for sommerfestivalerne. 

Sagen fra Middelfart viser blandt meget andet, at man sgu ikke skal pisse på på de lokale folk derude, selvom har en fin smoking på.

Det forlyder internt fra TV 2, at det seriøst blev overvejet at smide L.O.C. ud af Voice. Der var bare intet alternativ. Hvad TV 2 angår har Liam O'Connor fået både et gult kort og en henstilling. 

Lod vattet smutte
 

Hvad TDC angår kan man bemærke, at pressechef Lasse Bastkjær lod vattet smutte ud af munden, da han til eb.dk sagde:

 - Vi har en aftale, der løber til februar, og der er ingen aktuelle planer om, at samarbejdet skulle løbe ud over det.

Måske er L.O.C. bange. Måske er L.O.C. ligeglad. Måske har han andre planer. Andre aftaler i skuffen. Svært at vide eftersom han har valgt at knytte sylten. 

En kilde siger:
 
 - Hvis det hele skulle ramle sammen, hvad jeg stærkt betvivler, vil jeg helt egoistisk være den sidste til at græde. Jeg tror, at L.O.C.s drøm er rent faktisk at fylde smokingen ud med en Liam O'Connor i croonerstil, som det virkelig kunne være spændende at følge.

En taler om Nick Cave og Steen Jørgensen. En anden taler om C.V. Jørgensen i 10erne. En tredje om Robbie Williams, da han var farlig.

Lige nu og her har L.O.C. sikkert fået rigelig 'farlig' for de næste par dage. 

Er det i orden, at TDC valgte at samarbejde med L.O.C., selvom de vidste, at han tidligere var dømt for vold?

Deltag i debatten herunder.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.