'Det er ikke altid mig, der er skurken,' siger guitarguden

I går modtog guitarguden Eddie Van Halen prisen 'Rock'n'roll Revolutionary' - af ingen ringere end rockfan og skuespillerstjerne Robert Downey Jr.

Det var den store amerikanske tv-station Spike TV og deres nyoprettede Guys Choice Awards, der står bag prisen. Og Eddie var dybt taknemmelig.

I anledening af overrækkelsen snakkede Eddie også med bladet Rolling Stone. Og han løftede for en sjælden gangs skyld sløret for livet i gruppen Van Halen, der efter vokalist Sammy Hagars exit igen har slået pjalterne sammen med deres oprindelige forsanger David Lee Roth.

Sandheden bag hype'n
'Folk gør altid mig til skurken. Og dét er jeg ikke,' siger nyligt tørlagte Eddie Van Halen til Rolling Stone.

'Det var for det første Sammy Hagar, der selv forlod gruppen. Og da han skred, gik Mike (gruppens bassist Michael Anthony, red.) sammen med ham.'

'Så fandt jeg sammen med Dave (gruppens oprindelige forsanger, red.) igen. Og endelig spurgte jeg Wolfie (Eddies egen 15-årige søn Wolfgang Van Halen, red.), om han havde lyst til at spille bas. Og nu da vi spiller sammen igen, vil Mike pludselig komme tilbage. Og det er mig, der er skurken' siger Eddie Van Halen.

Ifølge Eddie Van Halen er han og David Lee Roth allerede begyndt at skrive sange sammen igen. Og om præcis et år planlægger gruppen igen at gå i studiet og indspille et nyt album.