Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den svenske popikon Carola Häggkvist, bedre kendt blot som Carola, smider noget af en bombe i svensk tv. I den svenske version af Toppen af poppen, 'Så mycket bättre', hvor musikere fortolker andre musikeres numre, fortæller den dybt kristne Carola, at hun som teenager var sammen med en anden kvinde.

Det skriver svenske Expressen.

- Det var en intim ... Vi kom dertil, hvor vi var fysisk sammen, fortæller Carola til Expressen.

Læs også:

48-årige Carola har før talt om homoseksualitet. Men det var i en noget anden boldgade end hendes opsigtsvækkende historie, der altså kommer på skærmen i det svenske lørdag aften.

I 2002 fortalte hun til et svensk magasin, at hun fandt homoseksualitet 'unaturligt'. Og at hun desuden havde kendt homoseksuelle, der blev heteroseksuelle gennem kristen bøn.

Det betyder dog ikke, at den svenske stjerne er homofobisk. I forbindelse med hendes mange optrædener i det Europæiske Melodi Grand Prix har hun flere gange forklaret, at hun intet har imod homoseksuelle.

Læs også:

Men hun finder det alligevel unaturligt, og nu står det altså klart, at hendes holdning må være baseret på hendes egen erfaring fra 80'erne.

- Jeg var ikke helt på toppen dagen efter. Den følelse jeg havde, jeg kunne ikke rigtigt forholde mig til en fremtid med det i mit liv, siger hun om oplevelsen.

Gift med præst
Afsnittet af det svenske program, der har Carola som centrum denne gang, varer normalt en halv time. Men i anledning af at det er den svenske stjerne, der er i fokus - og måske fordi hun fortæller historien om sit lesbiske eventyr - kommer afsnittet til at vare en hel time.

Privat var Carola gift med den norske præst Runar Søgaard indtil februar 2000. De har begge været medlemmer af en svensk kirke, der hedder Livets Ord. Den minder om den danske pinsebevægelse, hvor tilhængerne tror på overnaturlige hændelser som tungetale og healing gennem gud.

Carola Häggkvist har deltaget i det Europæiske Melodi Grand Prix tre gange over en 23-årig periode. Første gang i 1983, hvor hun blev nummer tre. Sidste gang i 2006, hvor hun fik en femteplads. Og så i 1991, hvor hun vandt konkurrencen for Sverige med sangen 'Fångad av en stormvind'.