Efter 25 år med ufattelig succes, nedtur og narko er Backstreet Boys tilbage - nu kommer de til Danmark.

Backstreet Boys er forlængst blevet til Backstreet Men. De fem venner fra Florida har solgt over 125 millioner album. Men de tager stadig ikke successen for givet.

»Jeg får stadig kuldegysninger, når jeg hører vores nye sange i radioen. Og jeg kan ikke tørre smilet af fjæset, når jeg ser publikum tage imod os med jubel og åbne arme. Dén slags burde ikke ske for en flok midaldrende mænd, der for 25 år siden startede som boyband.«

Sådan siger AJ McLean i et nyt interview med avisen USA Today. Dengang, som i dag udgør AJ (officielt gruppens 'slemme dreng') en femtedel af pophistoriens bedst-sælgende boyband, Backstreet Boys.

Til næste sommer, 8. juni, går AJ McLean sammen med Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson og Brian Littrell på scenen i Royal Arena i København.

Og selvom de velvoksne boyband-stjerner i dag er i topform og ser forbavsende godt ud. så har vejen til København 2019 og det nye album - bandets tiende - 'DNA', der ifølge planen udkommer til januar, ikke været uden seriøse op- og nedture.

Først var der den finansielle nedtur, hvor Backstreet Boys' manager Lou Pearlman løb med det mest af rovet og efterlod en pyramideskandale og en samlet gæld på over to milliarder kroner.

Siden faldt bunden ud af AJ McLeans verden, og han forsvandt i en årrække ned i et sort hul med narko og både personlig og finansiel konkurs. Og bandets yngste medlem Nick Carter valgte at droppe stofferne, efter han fik konstateret en hjertesygom.

I 2006 havde ét af bandets mest populære medlemmer, Kevin Richardson, fået nok. Og han meldte sig ud for at 'søge nye interesser'.

Seks år senere var Richardson tilbage som fast medlem. En række retssager imellem Backstreet Boys og deres nu forhenværende manager Lou Pearlman rasede videre. Men alligevel formåede drengene, der imellemtiden var blevet til mænd med både kone, børn og adskillige Ferrarier i garagen, at istandsætte et comeback af dimensioner.

Deres optræden i succeskomedien 'This is the End' (BB er husband i Himmerige) fik stor ros. Deres niende studiealbum 'In a World Like This (2013) og dokumentarfilmen 'Show 'Em What Er're Made Of'  (2015) hittede. Og fra 2017 og frem til nu har Backstreet Boys ligesom tidligere stjerner som Britney Spears og Celine Dion haft deres eget faste succes-show i Las Vegas.

»I dag er vi mere tændt end nogensinde før,« siger Kevin Richardson i et nyt interview med musikbladet Rolling Stone.

»Selvfølgelig kan vi til tider have lidt svært ved at stole på folk, især i finansiel sammenhæng. Heldigvis er vi blevet klogere med alderen. Vi kender hinanden ned til den allermindste detalje. Og så kommer vores familier også fantastisk ud af det med hinanden. I stedet for Backstreet Boys er det nu Backstreet World,« siger Richardson.

Og hvad kan de danske fans så forvente sig af showet til næste sommer.

»Det bliver hjerneblæsende fedt,« siger AJ McLean til USA Today.

»Vi har lige været ude for at se på vores nye scene-opbygning. Og det er mildest talt vildt.«

Mange moderne band går i dag på scenen med flere dansere end musikere. Men i sit interview med USA Today lover AJ McLean, at Backstreet Boys imponerende fem-dobbelte harmonier på deres største verdenssturne i 18 år vil blive backet op af et stort band bestående af de bedste musikere.

Sættet, der kommer til at vare halvanden time, vil inkludere godt havldelen af det kommende album 'DNA', alle de velkendte hits og som McLean selv udtrykker det 'nogle enkelte store overraskelser'.

Backstreet Boys nye album udkommer i starten af det nye år.

Men boybandets seneste comeback er allerede god i gang.

Således er singlen 'Chances' allerede i fuld rotation på alverdens radiostationer. Og den dertilhørende musikvideo hitter på samtlige streamingkanaler.

»Vi er virkelig stolte af den nye sang. Og hele det nye album« siger Kevin Richardson.

»Det  jeg elsker mest ved det nye album er, vi var i stand til at bringe alle vores individuelle indflydelser og stile sammen. Disse sange er en god repræsentation for, hvem vi er som individer, og hvem vi er som gruppe. Det er vores DNA. Og vi er meget stolte af det.«