»Det er ret vildt pludselig at nå ud til så mange mennesker.«

Har du haft tændt for en radio det seneste halve år, har du næsten ikke kunnet undgå at støde på Drew Sycamore.

Den 30-årige dansk-walisiske musiker har de seneste år stille og roligt lagt an til et gennembrud, og nu ser det ud til, at hun har ramt jackpot med tre nummer ét-hits på stribe.

Sangene 'Take It Back', 'I Wanna Be Dancing' og den nyeste '45 Fahrenheit Girl' har alle været det mest spillede nummer i radioen, og faktisk går det nu så hurtigt, at det nærmest er gået hen og blevet en selvfølge, fortæller hun med et grin.

»I sidste uge hvor '45 Fahrenheit Girl' også var gået nummer et, var der pludselig ikke nogen, der skrev. Jeg plejer at vågne op om fredagen til hilsner om, at jeg var nummer et igen, men nu var jeg bare helt 'ej, hvor er alle champagne-emojiene henne?'«

Hun tilføjer:

»Det er jo helt vildt skørt. Jeg har lavet musik i mange år, så jeg ved næsten ikke, hvad der sker. Jeg er på røven over det.«

Nogen kender måske Drew Sycamore, fordi hun er gift med den tidligere Dúné-forsanger Mattias Kolstrup. Andre ved måske, at hun tidligere har haft et par 'P3s Uundgåelige' i 2019.

Drew Sycamore på scenen ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).
Drew Sycamore på scenen ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021). Foto: Martin Sylvest
Vis mere

Hun er vokset op i den lille nordjyske by Hvilsom, boede efter gymnasiet en overgang i England, hvor hun blandt andet lavede musik med en tysker under navnet Drew X Hill, og for lidt over fem år siden begyndte hun så at røre på sig herhjemme.

Udover at medvirke på Dúnés sidste album, 'Delta' i 2016, var hun med i kulissen, da hendes ven Malte Ebert pludselig eksploderede som hele Danmarks Gulddreng.

»Jeg lagde mærke til, at han (Malte Ebert, red.) drillede Drew og hele tiden spurgte hende, om hun var model, og om hun ville med på hotel. Det var en joke, han havde med sine venner, som var opstået til en morgenfest,« har Drews daværende manager Christian Skjølstrup fortalt om startskuddet til hittet 'Model', som Drew Sycamore hjalp med at skrive.

Nu er Drew Sycamore, der har fået samme manager som Medina, selv rykket forrest ind i rampelyset og skal vænne sig til livet som popstjerne.

Drew Sycamore på den røde løber ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021).
Drew Sycamore på den røde løber ved Zulu Awards i KB Hallen torsdag den 29. april 2021. (foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2021). Foto: Martin Sylvest
Vis mere

»Det er jo en løbende udvikling. 'Brutal' (hendes forrige album, red.) var meget indadvendt. Nu har jeg lært, at jeg godt må være her, at jeg godt må have det sjovt og være mere åben, og jeg kan mærke, at jeg har udviklet mig helt vildt meget,« fortæller Drew Sycamore, der 28. maj følger op på sine aktuelle radiohits med et nyt album, der har fået titlen 'Sycamore'.

Ligesom de fleste andre har hun været frustreret over ikke at kunne komme ud og spille sin musik live, men hun ser positivt på coronasituationen.

»Når jeg kan komme ud og spille, kender folk jo pludselig halvdelen af sangene. Normalt ville jeg måske kun have en sang de kendte, og som de så skulle stå en hel koncert igennem og vente på. Det har jeg sprunget over.«

Hun tilføjer:

»Selvfølgelig har det også været frustrerende, men sådan har det jo været for alle. Der har jeg været heldig, at jeg har fået lov til at spille så meget i tv i stedet.«