Foto: Henning Bagger

Røg ud efter at have peget på Simone Egeriis som favorit.

Et interview om hvilke sange, der kommer til at klare sig bedst i Melodi Grand Prix 2016, har kostet Johann Sørensen pladsen som medlem af DR's ekspertjury.

- Formanden for den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen, vurderer, at Simone med sangen "Heart Shaped Hole" vinder årets Melodi Grand Prix, skrev Metroxpress, der videre citerede ham for at fortælle, at hun også er favorit blandt bookmakere og fans.

LÆS OGSÅ: X Factors fremtid er usikker

- Hun har været med før og har masser af erfaring at trække på. Hun er en, man kender i forvejen, og så har hun en rigtig god sang, som virker meget international, sagde Sørensen til avisen.

Her spår han også en Top 3-placering til Muri og Mario.

LÆS OGSÅ: DR's barske besked til Grand Prix-legenden: Du er for gammel

Formanden for den danske Melodi Grand Prix-fanklub, Johann Sørensen giver Simone flotte ord med på vejen, og det koster ham nu tjansen som jurymedlem.

DR's underholdningschef Jan Lagermand Lundme siger til HER&NU, at kommentarerne kolliderer med posten som jurymedlem.

- Vi har besluttet, at Johann Sørensen ikke kan være medlem af juryen længere. Den beslutning har vi truffet på baggrund af interviewet i Metroxpress. Man kan mene at det er harmløst, det han har sagt, men vi kan ikke have et jurymedlem, der vurderer sangene på den måde. Det er vigtigt for DR, at der ikke er nogen tvivl om, at vi vil forsøge at påvirke afstemningen på nogen måde. Ingen skal kunne beskylde os for ikke at have rent mel i posen, siger han til HER&NU.

LÆS OGSÅ: Eva Harlou på vej tilbage til skærmen

Jan Lagermand Lundme mener dog ikke at Sørensen har gjort noget i ond mening, og påtager sig samtidig en del af skylden.

- Han har uden tvivl gjort det i den bedste mening, men det går bare ikke. Det er også vigtigt for mig at sige, at vi fra DR nok ikke har kommunikeret 100 % firkantet ud til juryen, at man ikke må gå ud og tale om favoritter og hvem man tror, der vinder.

LÆS OGSÅ: Cecilie Hother bryder tabu: Jeg har kæmpet med det her i årevis

Johann Sørensen mener sig fejlciteret i Metroxpress.

- Jeg vil gerne slå fast, at jeg ALDRIG har udtalt, at Simone vinder DMGP 2016. Overfor MX har jeg blot konstateret og som i øvrigt alle kan se, hvis de tjekker oddsene på Melodi Grand Prix 2016, at hun er bookmakernes favorit og ligger lunt i svinget i flere fanafstemninger der i blandt DR’s egen, skriver han på facebook og uddyber.

LÆS OGSÅ: Efter aflysning: Seebach satser på hurtigt comeback

- Jeg blev spurgt om, hvorfor hun ser ud til at være så stor en favorit, hvortil jeg svarede, at hun er et kendt ansigt i Grand Prix-sammenhæng da hun har deltaget to gange før, men tilføjede også at bookmakerne før har taget fejl, og at meget kan ske endnu. Jeg har hele tiden været meget bevidst om min rolle som jurymedlem, og selvfølgelig kunne jeg ALDRIG drømme om at fremhæve enkelte deltagere som favoritter på forhånd, slår Johann Sørensen fast.

Jan Lagermand Lundme håber, at DR kan bruge Johann Sørensen igen "en anden gang".

- Jeg kan forstå, at han er skuffet, men jeg ved, at han også forstår vores beslutning. Der må bare ikke kunne sættes en finger på vores jury. Jeg håber vi kan bruge hans kompetencer en anden gang, siger Jan Lagermand Lundme til HER&NU.

DR har endnu ikke udpeget et nyt medlem til juryen, der består af fem medlemmer. Først onsdag eller torsdag annoncerer de hvem der skal gøre P4-værten Dennis Johannesson, sangskriveren John Gordon, koreografen Vicky Leander og Grand Prix-vinderen Christina Chanée selskab ved showet i Horsens på lørdag.

LÆS OGSÅ: DR truer Grand Prix-stjerner til tavshed

Juryen har i første runde 50 % af stemmerne mens seerne via sms-afstemning har de andre 50 %. Den anden og afgørende runde, der består af tre sange, afgøres af seerne.

LÆS OGSÅ: Efter Grand Prix-fyring: Jeg er blevet fejlciteret

Artiklen er bragt i samarbejde med www.herognu.dk

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.