Tim Christensens band, Dizzy Mizz Lizzy blev vejen ud af tragedie og sorg for bandets trommeslager, Søren Friis-Larsen, da hans far tog sit eget liv.

Det afsløres i bogen 'Dizzy Mizz Lizzy - en drengedrøm' (Gyldendal) af Jan Poulsen, der udkommer i næste uge

Her fortæller Søren Friis-Larsen om den tragedie, der ramte ham og hans familie, da trommeslageren var bare 14 år gammel. Kort tid før Tim Christensen og bassist Martin Nielsen ringede og spurgte om han ville spille med dem.

Søren og hans mor Liselotte Friis-Larsen var netop vendt hjem fra en ferie på Gran Canaria, og stod i Kastrup Lufthavn ved bagagebåndet og ventede på deres kufferter, da en stemme i højttaleren bad dem henvende sig til lufthavnens politi.

Her fik Søren og hans mor den brutale besked, at faderen havde taget sit eget liv.

»Min far havde skudt sig selv nede i vores kælder, men inden havde han gjort hele hytten ren, fyldt køleskabet med mad og købt en stor buket røde roser, som stod og ventede på min mor på bordet i stuen,« fortæller Søren Friis-Larsen i den kommende bog.

Inden selvmordet havde faderen skrevet et afskedsbrev til moderen og parrets tre drenge. Samtidig havde han sendt et brev til politiet med besked om, at han ville tage sit eget liv og ville være at finde død i familiens kælder, når de modtog brevet.

I bogen fortæller Søren Friis-Larsen at 'vores familie var ikke helt normal':
Faderen knoklede dag og nat for at hive penge hjem, så moderen, som han elskede overalt andet, kunne opretholde en høj levestandard med stort hus, stor bil, pelse og smykker. Faderen var heller aldrig med på de årlige ferier til Ibiza eller Mallorca. Det var altid moderen, der tog med én eller flere af drengene afsted.

Allerede da Søren Friis var otte år gammel, havde hans mor foræret ham et stort dyrt trommesæt, og det var musikken, der blev den 14-årige drengs flugt og livline til et andet liv midt i den ubegribelige sorg over faderens død:

»Bare et par måneder efter min fars død hørte jeg fra Tim (Christensen) og Martin (Dizzy Mizz Lizzys bassist) og på den måde blev gruppen min redning, for så kunne jeg komme væk fra alt det, jeg ikke forstod. Vi begyndte at øve regelmæssigt, og efter et stykke tid øvede vi op imod fire gange om ugen. Det var skønt bare at kunne tage af sted hjemmefra om aftenen,« fortæller Søren Friis-Larsen i forfatter Jan Poulsens bog.

'Dizzy Mizz Lizzy - en drengedrøm' (Gyldendal) er skrevet af Jan Poulsen og udkommer 6. november.
Bogen er en detaljeret skildring af eventyret om succes-bandet Dizzy Mizz Lizzy, der har solgt mere end en halv million plader.
I bogen fortæller bandets tre medlemmer om deres baggrund og opvækst, og forfatteren kommer helt tæt på gruppens op og nedture. Både privat og på scenen og i studiet.