Han var kun et lille barn, da han fik det at vide første gang.

At han ikke ville komme til at tale, til at kunne socialisere eller få et arbejde som andre 'normale mennesker'.

Siden har han gjort det til sin mission at modbevise dem. Og nu – torsdag aften – står han på scenen foran millioner af tv-seere verden over, når han repræsenterer Australien med sangen 'Not the Same' i dette års Eurovision.

»Jeg blev diagnosticeret som seksårig, niårig og 12-årig. Dengang blev det kaldt for Aspergers, men nu ligger det i autisme-spektret,« har den 23-årige sanger, Sheldon Riley, fortalt til BBC:

Foto: YARA NARDI
Vis mere

»Jeg fik at vide, at jeg aldrig ville komme til at tale med nogen, at jeg aldrig ville komme til ordentligt at kunne interagere med andre mennesker.«

Samtidig voksede han op i en meget religiøs og konservativ familie, og til Eurovisionworld har han fortalt, at han som barn også fik at vide, at han ikke ville komme til at kunne 'få et ægte arbejde' eller bare fungere som 'et normalt menneske'.

»Jeg fik at vide, at der var så mange ting, jeg ikke ville kunne opnå,« har han fortalt til Eurovision.tv.

Men det var også det, der fik ham til at beslutte, at han ikke havde brug for at ændre sig selv.

Foto: 10070 Jessica Gow/TT
Vis mere

»Jeg sagde til alle i verden, at jeg ikke ville være denne stille person længere, som ville være defineret af, hvad jeg ikke kan gøre,« forklarer han og tilføjer:

»Og da jeg gjorde det, fik jeg venner, jeg snakkede, jeg fik et job, og jeg skrev på Facebook, at jeg var så stolt af mig selv. 'Du er ikke den samme, og det er okay'.«

I begyndelsen af sin optræden er han iført en maske.

Men mod slutningen tager han den af. Og det er der også en helt bestemt grund til:

»Mange af os gemmer os bag masker og ville elske at stå frem som dem, vi virkelig gerne vil være,« fortæller han til Eurovision.

Andre læser også