Det er ikke kun lunkne dåsebajere, der er blevet knappet op på årets Roskilde Festival. De kvindelige festivalgæster har åbnet deres bh’er op - og ladet dem blive derhjemme.

Solen står højt over de telte, der havde forskellige farver, da de blevet slået op tidligere på ugen, men som nu har den samme støvede, grå farve.

Ugen lakker mod enden, og stemmerne er hæse. Men når festivalgæsterne har gnedet urinstøvet ud af øjnene, er det næsten umuligt for dem ikke at få øje på den nye tendens på Roskilde Festival.

Bryster uden bh. Pigerne har nemlig smidt deres brystholdere og sluppet brysterne fri på årets festival.

Og netop friheden er en ting, mange af pigerne nævner, når de fortæller, hvorfor de ikke har bh på. Når det er varmt, er det rart, at der ikke sidder noget og strammer.

Den 18-årige festivalgæst Selina fortæller ligeledes, at en af grundene, til hun gør det, er, at mange på festivalen gør det, og hun føler ikke, der er nogen, der dømmer hende, når hun er her.

Selina på 18 år, til venstre, har ikke bh på på Roskilde Festival Vis mere

Alberte på 21 år er også en af dem, der lader sine attributter flyde frit på festivalen. Hun fortæller, at hun var lidt skeptisk i starten, men at det nu er blevet normalt for hende.

»Når drenge kan få lov til at gå rundt i bar overkrop, så kan jeg da også få lov til at gå rundt uden bh,« siger den 21-årige kvindelige festivalgænger.

21-årige Alberte er en af de mange piger, der går uden bh i år på Roskilde Festival Vis mere

Og hun er ikke den eneste, der smider bh’en med ligestilling for øje.

I 2012 opstod ‘free the nipple’-kampagnen som en reaktion på, at samfundet siger, det er okay, at mænd har bar overkrop i offentligheden, mens det anses som både uanstændigt og uforskammet for kvinder at gøre det samme.

Kampagnen arbejder hen mod, at det også skal være juridisk og kulturelt acceptabelt for kvinder at vise deres nøgne brystvorter offentligt.