Musicalen Saturday Night Fever bliver opsat i 2017 med bl.a. Silas Holst i hovedrollen Tony Manero og Amalie Dollerup som Stephanie Mangano. Pressemøde fotograferet i Falconér på Frederiksberg onsdag den 27. januar 2016.
Musicalen Saturday Night Fever bliver opsat i 2017 med bl.a. Silas Holst i hovedrollen Tony Manero og Amalie Dollerup som Stephanie Mangano. Pressemøde fotograferet i Falconér på Frederiksberg onsdag den 27. januar 2016.

Saturday Night Fever bliver til dansk musical. Og den skal være både barsk og samtidig en svimlende diskofest på de skrå brædder.

Præcis 40 år efter Saturday Night Fever havde premiere rammer disko-feberen igen Danmark, når alle tiders ultimative dansefilm bliver til musical på den store Falconér scene på Frederiksberg i København.

Dengang havde Travolta hovedrollen i den film, der blev skelsættende for en generation, og når musicalen har premiere i Danmark d. 17. marts 2017, er det med Silas Holst i hovedrollen som Tony Manero og Amalie Dollerup som Stephanie, der er Tonys partner på dansegulvet - og håbløse forelskelse.

»Danmarks største musicalstjerne,« sagde Robert Hansen, da han præsenterede Silas som forestillingens hovedrolle.

gsdgdsdg

Det kom nu ikke som den store overraskelse for det særligt indbudte publikum, fordi showets bagmand - musical-kongen Jesper Winge Leisner - kom til at afsløre Silas’ navn fra scenen allerede inden Robert Hansen præsenterede Silas.

»Bad luck,« grinede Jesper Winge bagefter og indrømmede, at han selv havde haft travlt med at sørge for, at alle andre holdt på hemmeligheden om, hvem der spiller hvem.

»Under alle omstændigheder er Silas oplagt til rollen. Fordi han er den bedste, og fordi Saturday Night Fever er den ultimative dansefilm,« sagde Winge Leisner om sin hovedrolleindehaver, der også har stået i front i musicalkongens to forrige dansesucceser ’Dirty Dancing’ og ’Grease’.

Musicalen Saturday Night Fever bliver opsat i 2017 med bl.a. Silas Holst i hovedrollen Tony Manero og Amalie Dollerup som Stephanie Mangano. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Dyster og barsk

Historien i Saturday Night Fever er, i modsætning til de to andre, langt mere dyster og barsk og handler om både voldtægt, selvmordstanker, konflikter med forældrene samt bandeopgør og stoffer.

Og både Winge Leisner og Silas Holst forsikrede, at tænderne ikke bliver trukket ud af historien, når den skal op på de skrå brædder, og samtidig være en stor disko-fest:

»Den rå side og det tunge og dystre skal helt sikkert med, ellers vil det ikke fungere. Det er også en væsentlig kontrast til dansescenerne. Det er alle med på, også Jesper,« fortæller Silas Holst og fortsætter:

»Det går for eksempel heller ikke at udelade de engelske bandeord som shit og fuck, der er med i filmen,« siger den 32-årige danser og skuespiller.

Baby

Fysisk udfordring

Silas Holst er overbevist om, at Saturday Night Fever bliver den hårdeste udfordring, han har kastet sig ud i.

»Jeg synes, der er så mange gode folk på scenen, men det forpligter jo at blive præsenteret som den største af Robert. Men man skal kæmpe for at holde sig på toppen. Dirty Dancing var den hidtil hårdeste udfordring, fordi den er så fysisk, og der er så store forventninger knyttet til den, men det her bliver endnu mere udfordrende. Saturday Night Fever er den hårdeste danseforestilling for en fyr. Så jeg var slet ikke i tvivl, for jeg lever af at udfordre mig selv. Jeg er tidligere mobbeoffer, og så har man to valg. Enten giver man op, eller man kæmper for at præstere mere, end man selv tror, man kan. Jeg har simpelthen brug for udfordringer i mit liv, fordi jeg tænker på den måde, at det heller ikke er i dag, de skal få mig ned med nakken.«

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.