Der er sket meget siden Peter Sommers og Simon Kvamms fællesdebut som 'De eneste to' i 2010.

Og det er kun blevet bedre.

Således udnytter de to éns-tænkende men meget forskelligt syngende solister hinandens talenter og stemmer meget bedre på deres nye album, 'Dobbeltliv', der udkommer på mandag.

Og når de på sange som 'Skrig det til træerne', 'Trafik' og den sublime single 'Sult' skiftes tiil at synge og fortolke, klæder de ikke alene hinanden sonisk. I fællesskab giver de to venner og kollegaer også teksterne ekstra mening og sangen ekstra dybde.

Men det allerstørste hop fremad i forhold til debuten er sket i komponist-afdelingen.

Peter Sommer og Simon Kvamm er simpelthen blevet bedre til at skrive sange - sammen.

Således ville ingen af de ti nye kompositioner på 'Dobbeltliv' passe ind på et Nephew-album eller på ét af Sommers soloprojekter.

Sammen er Kvamm og Sommers nemlig bedst, når de synger Kvamm- og Sommersange. Og 'Dobbeltliv' er fyldt med dén slags helt specielle sange, som kun Simon og Peter kan skrive og synge.

Således handler 'Dobbeltliv' om de store ting i livet, de helt almindelige ting i livet, triste stunder, euforiske stunder og om at føle sig både speciel og helt almindelig - på én gang.

Musikalsk er 'Dobbeltliv' nærmest vanvittigt varieret.

Således bruger den herligt deprimerende 'TV-Druk' på sine knap fire minutter alt fra Gypsy King-agtig håndklap, RUN DMC-agtig scratch, Bryan Ferry-agtig sang og så en tekst, der ville gøre selv C.V. Jørgensen eftertænksom: 'Det tager toppen af livsleden - 1,2,3,4,5 skridt til alt, jeg skal bruge'.

Var der nogen, der sagde hverdagsisolation?

Kvamm og Sommer er på én gang kæphøje og selvudslettende. De er skiftevis glade og sorgramte. Og de tager livet ved kraven, samtidig med, at de bare sidder og stirrer tomt ud i stuen. Men uanset, hvad de synger om og hvordan de synger om det, så blever det hele fulgt til dørs af fængende og udfordrende pop-rock og med en spændende produktion, der ikke lyder som andet end 'De eneste to'

De eneste to, 'Dobbeltliv', fem ud af seks stjerner, Albummet udkommer på mandag

 

 

 

 


.E.T. er medicin til dem der er syge uden grund
Dem der føler sig kolde og helt coachet i bund
Til dem der tror på en hånd, som noget der findes
Ikke bare på facebook, men som noget man kan mindes

Tidligere på året udkom første-singlen fra De Eneste To, sangen Sult, der refererer til Knut Hamsuns mesterværk af samme navn. Skrig Det Til Træerne og Sult er begge at finde på bandets album, Dobbeltliv, der udkommer 17.november i år.