David Bowie fejrer sin 66 års fødselsdag med udgivelsen af sangen 'Where Are We Now'

Fans har ventet i 10 år på nyt fra David Bowie, der i dag fylder 66 år. Og med vanlig sans for timing valgte fødselaren så dagen til at eliminere enhver tanke om en tidlig pension med udsendelse af singlen "Where Are We Now?" samtidig med nyheden om, at der kommer et helt album til marts.

Den nye single, der er produceret af den mangeårige samarbejdspartner Toni Visconti og optaget i New York, trækker klare referencer til Bowies vilde år, hvor han delte lejlighed med Iggy Pop i det daværende Vestberlin. I musikvideoen til nummeret ser man blandt andet klip af det autoværksted, der lå overfor deres lejlighed i 70erne, mens Bowie lyrisk stiller spørgsmålet "Where Are We Now?"

Siden udgivelsen af albummet "Reality" i 2003 har der været ualmindelig stille omkring den britiske kunstner, og der har været spekuleret i om David Bowie endegyldigt havde valgt at trække stikket til den musikscene, som han har været en del af i snart et halvt århundrede. Det havde han så ikke og som der lakonisk står på David Bowies hjemmeside:

»Når alt kommer til alt, så er David den type artist, der skriver og skaber den musik han selv ønsker, når han selv vil og har noget at sige. Ikke når han har noget at sælge.«

Det nye Bowie-album, der har titlen "The Next Day" vil indeholde 14 nye sange og yderligere tre nye sange i en speciel Deluxe-version.   

Se videoen og hør nummeret her:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.