De er kun nomineret i en enkelt kategori til næste måneds Danish Music Awards, men spørger man danskerne, er de vores to største musikalske stjerner lige nu. BT præsenterer: Kongen og dronningen af dansk pop.

Den ene har været på verdensturné siden 2015, den anden er indbegrebet af en dansk familiefest.

I en ny YouGov-undersøgelse kårer danskerne Rasmus Seebach og Mø som henholdsvis kongen og dronningen af dansk pop.

Rasmus Seebach har siden gennembruddet i 2009 slået både salgs og streamingrekorder og markeret sig som sin generations helt store folkeforfører. Han vinder suverænt afstemningen med 17 procent af stemmerne med Kim Larsen og Lukas Forchhammer på henholdsvis anden og tredjepladsen.

»Rasmus Seebach har bare hele pakken,« lyder det fra Jonas Kleinschmidt, musikredaktør på streamingtjenesten Tidal.

»Han skriver fantastiske popsange, han kan finde ud af at fremføre dem, og så er han sympatisk og meget, meget dansk. Hans jordnære personlighed og tekster tiltaler bare det danske musikpublikum,« tilføjer han og fremhæver også Rasmus Seebachs ydmyghed.

»Han stiller sig ikke pralende frem som Gulddreng og siger, at han er den bedste – han ER bare den bedste og lader musikken tale.«

Rasmus Seebach kom frem som søn af Tommy Seebach, men har for længst overhalet sin legendariske grandprix-far i succes.

»Han har overhalet sin far i popularitet, men giver samtidig hans musik en revival. Det er jo en smuk og rørende historie om sønnen, der bliver ved med at synge sin fars sange. Nu er Rasmus Seebach selv blevet far, og så kommer hans nye sange naturligt til at handle om det. Rasmus Seebach har domineret de sidste mange år og vil formentlig fortsætte med det. Hvem kan se sig gal på gode gamle Ralle?,« lyder det fra Jonas Kleinschmidt.

Vis mere

Hvor er Medina?
Mere overraskende synes det at være, at Mø indtager førstepladsen på kvindesiden. Ser man på medieomtale og hjemlig hitliste dominans, har Medina længe haft førertrøjen på, men nu er hun blevet overhalet af Mø, der de seneste år er blevet et globalt popfænomen, siden hun i 2015 fik et verdenshit med nummeret ’Lean On’.

»Mø er blevet gigantisk, og så rammer hendes  musik bare tidsånden med blanding af eksperimenterende elementer og radiopop, som mange nye bands prøver at kopiere for tiden,« vurderer Jonas Kleinschmidt.

»At hun har international succes gør os stolte som danskere, og det har været vildt at kunne følge hende, fra da hun bare var Karen fra Fyn, der indspillede sange i soveværelset, til hun i dag optræder med verdensstjerner som Justin Bieber og Major Lazor.«

Den 11. november afholder musikbranchen den årlige prisfest Danish Music Awards. Her er Rasmus Seebach og Mø kun nominerede i én kategori, den publikumsafgørende ’Publikumsprisen’, hvor de er oppe imod Burhan G, Gilli og Lis Sørensen. Ingen af de tre andre har fået betydelige antal stemmer i Yougov-undersøgelsen.

Rasmus Seebach udsender den 24. november sit femte album ’Før vi mødte dig’, mens Mø for tiden er på turné i Storbritannien og Australien.