Efter at have sit præg på dansk rock gennem tre årtier oplever produceren Lars Chief 1 Pedersen nu international succes. Selveste latinostjernen over dem alle, Ricky Martin, topper lige nu de mexikanske og spanske iTunes-hitlister med nummeret 'Vente Pa' Ca', som Chief 1 har skrevet sammen med det norske sangskriverteam Dsign Music. 'Vente Pa' Ca' udkom fredag.

Vejen til Ricky Martins kommende album er gået over Aarhus, hvor Chief 1 deltog i sangskrivercampen Aarhus Calling sammen med bl.a. de tre norske sangskrivere.

»Vi mødtes til en såkaldt sangskrivercamp, der arrangeres af nogle ildsjæle i Aarhus. Der var sangskrivere fra flere lande - i øvrigt en fantastisk oplevelse at møde alle disse kreative mennesker,« siger Lars Chief 1 Pedersen til BT.

»En af dagene sad jeg sammen med Dsign Music, lidt efter lidt havde vi skitsen til det, der nu er endt som 'Vente Pa' Ca''. Vi blev vildt tændte, men kunne godt selv høre, at det på én gang var meget cathcy og en smule corny, og var derfor spændte, da vi præsenterede det for de andre, der var mere hardcore R&B-agtige. Men vi kunne se på deres smil, at de blev fanget, da de hørte det,« siger Chief 1.

Den svenske musikforlægger Pelle Lidell sendte efterfølgende nummeret til Ricky Martins pladeselskab, og pludselig var der bid.

Det er lidt vildt

Faktisk blev Ricky Martins bagmænd så glade for nummeret, at de tidligere i år besluttede at udskyde Martins ellers mere eller mindre færdigindspillede nye album for at få plads til 'Vente Pa' Ca'. Således at de kunne udsende nummeret som første singleforløber til albummet, der udkommer senere på efteråret.

Den columbianske stjerner Maluma synger sammen med Martin på 'Vente Pa' Ca'. Om nogle uger udsendes en engelsksproget version 'Some Kind of Dream' med en indtil videre hemmelig gæstevokalist - en af 00ernes største amerikanske pop/R&B-stjerner, der på sin side er så glad for nummeret, at han ser det som en mulig murbrækker for et comeback.

»Det er vildt for mig at opleve dette,« siger Chief 1, der for nylig opløste selskabet Re:A:ch, som han ejede sammen med Remee. De stod bl.a. bag L.I.G.A. og grandprix-vinderne Anti Social Media.

»Jeg har snart en slags 30 års jubilæum i branchen. I alle årene har jeg arbejdet med dansk musik. At se dørene åbne sig for mig på denne måde, er ganske enkelt fantastisk. Ikke bare fordi det måske betyder, at jeg kan skrive mere musik til andre. Det vigtigste for mig er, at jeg har lært nogle nye super søde og enormt musikalske mennesker at kende,« siger han.

I første omgang betyder det konkret, at Chief 1 skal til Tronhjem for at arbejde sammen med de tre norske producere bag Dsign Music.