Lyt til artiklen

Fredag udgav Beyoncé sit første studiealbum i seks år.

Pladen 'Renaissance', der består af 16 numre med flere stjernespækkede samarbejdspartnere og samplinger, er da også allerede blevet mødt af flotte anmeldelser og anklager om tyveri.

Og på et af disse samarbejder finder man faktisk en dansker, skriver Soundvenue.

Det er nemlig på fjerdenummeret 'Cuff It', hvor den danske komponist Morten Ristorp er krediteret som producer og sangskriver.

Lukas Graham til MTV Europe Music Awards i november 2016 i Rotterdam. Yderst til venstre ses Morten Ristorp, så Mark Falgren, Lukas Forchhammer og Magnus Larsson.
Lukas Graham til MTV Europe Music Awards i november 2016 i Rotterdam. Yderst til venstre ses Morten Ristorp, så Mark Falgren, Lukas Forchhammer og Magnus Larsson. Foto: JOHN THYS
Vis mere

Morten Ristorp går under kunstnernavnet Rissi, og han er en af de originale bandmedlemmer i Lukas Graham.

Her skriver han sange og producerer, og så har han desuden spillet keyboard en overgang i bandet.

Han har desuden også arbejdet med artister som Julia Michaels og Kygo – ikke mindst på kæmpehittet 'Lose Somebody' – og han har blandt andet lavet musik til 'Fifty Shades'-filmen 'Freed'.

Morten Ristorp er dog langt fra den eneste, der har været med inde over Beyoncés nye 'Renaissance'-album.

Også Beyoncés ægtemand, rapper og producer Jay-Z, har været med til at skrive tre sange, ligesom også Pharrell Williams, Skrillex og Drake har givet en hånd med i skabelsen af det nye album.

'Renaissance' er den første skive i en kommende trilogi.