Malaysias konservative islamistiske parti kræver forbud mod den danske gruppe Michael Learns to Rock. De mener, at gruppens koncert i næste måned er en fornæmelse mod landets muslimer.

Michael Learns to Rock har som led i sin Eternity Tour 2009 planlagt en koncert i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur 5. september. Men nu forsøger konservative kræfter i det muslimske land, at få standset koncerten.

Det Pan-Malaysiske Islamiske Parti (PAS) mener, at det vil være en ren og skær fornærmelse mod landets muslimske indbyggere, hvis koncerten får lov  til at blive afholdt på den planlagte dato. Den finder nemlig sted samtidig med den hellige muslimske fastemåned, ramadanen. 

- Vi er imod denne koncert, fordi afholdelse af den ikke respekterer muslimerne, da det sker midt i fastemåneden ramadan, en tid for hellighed og renhed, siger lederen af PAS's ungdomsafdeling til nyhedbureauet, AFP. 

- Det er en fornærmelse mod Islam hvis regeringen tillader sådan en koncert at blive afholdt og vi opfordrer alle grupper til at følge os i kravet om at få koncerten forbudt, siger han.

PAS har tidligere haft succes til at standse en koncert med Beyonce i 2007. Sidste år var det den canadiske sanger Avril Lavigne der blev lagt for had, idet PAS mente at 'skaterboy'-sangerinden fordærvede ungdommen 'moralsk og mentalt'. En koncert med Gwen Stefani blev også forsøgt standset uden held - dog lykkedes det at få den sexede sangerinde presset ned i nogle mere dækkende klæder end først planlagt.

Michael Learns to Rock er meget store i Asian, også i Malaysia hvor gruppen har solgt over en million plader. Der bor næsten 24. mio. mennesker i Malaysia. Over halvdelen af dem er muslimer.