Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

I mere end 15 år har danske Anita Lerche gjort karriere som musiker i Indien.

Den tidligere Dansk Melodi Grand Prix-deltager har nemlig opnået det, hun tidligere har kaldt for en »spirituel tilknytning« til det asiatiske land, hvis traditionelle sang, dans og kultur, hun har taget til sig – og det er hun blevet belønnet af inderne for.

Nu ønsker hun at udbrede kendskabet til sikh-troen, så derfor har hun udgivet en sang med traditionel rytmisk chanten af hellige ord, der bruges til religiøs bøn og meditation.

Det skriver nyhedsmediet Times of India.

Anita Lerche har udgivet den nye salme 'Simran', hvor hun messer hellige ord inden for Sikh-troen - en praksis, der bruges under religiøs meditation.
Anita Lerche har udgivet den nye salme 'Simran', hvor hun messer hellige ord inden for Sikh-troen - en praksis, der bruges under religiøs meditation. Foto: Anita Lerche/PR
Vis mere

Sangen hedder 'Simran' og refererer til den sikhistiske religiøse praksis med at meditere i guds navn.

»Jeg følte mig fredfyldt, da jeg optog denne fantastiske spirituelle sikh-chant. Jeg håber, at den transcenderende magi i dette guddommeligt inspirerede projekt vil oplyse mennesker fra alle trosretninger, kulturer og fællesskaber, der nyder andagtsmusik,« siger Anita Lerche til Punjab News Express.

Den nye salme cementerer også den danske sangerindes bevægelse mod den mere religiøse og spirituelle side af indisk musik.

I 2016 udgav Anita Lerche nemlig det andægtige album 'Bhajans' med hinduistiske sange.

Anita Lerche startede dog sin musikkarriere ved at synge i dansk kirkekor for mere end 30 år tilbage, men nu er det altså ikke kristendommen, men sikhismen hun hylder med sin stemme.

Hun har desuden sunget til flere religiøse sikhistiske ceremonier kaldet shabad.

Anita Lerche var den første ikkeasiatiske vestlige kvinde, der udgav et album på det indiske sprog punjabi.

Hun har siden udgivet flere album, blandt andet gennembrudsalbummet, 'Heer from Denmark' fra 2006.

Andre læser også