King Diamond triumferede i weekenden ved sin første koncert i fem år – blandt andet sammen med Michael fra Volbeat

For fem år siden satte en ondsindet diskusprolaps i første omgang en stopper for danske King Diamonds turnévirksomhed.

For tre år siden måtte han gennemgå en tredobbelt bypass-operation og måtte selvsagt efterfølgende holde sig i ro for at komme sig. Men i den forgangne weekend gjorde én af de få danske rockmusikere, som nogensinde har flyttet et komma i den internationale historie, så langt om længe comeback.

Det skete på Sweden Rock Festival i Norje. Efter alle rapporter at dømme er ordet ”succes” i den sammenhæng en underdrivelse på linje med at hævde, at Charlie Sheen ikke er helt afvisende overfor en lille én til halsen. 

Læs også:

De svenske aviser flyder over med lovprisninger af den danske metalkonge, som fylder 56 år på torsdag.

Volbeat-boss Michael Poulsen, som var inviteret på scenen til en duet på Mercyful Fate klassikeren ”Come To The Sabbath”, fortæller BT, at King Diamond var i storform.

- Hans stemme holdt 100 procent. Det var et overbevisende og flot comeback, siger Michael, som var meget beæret over at få lov at synge med sit gamle idol.

- Det var en megafed oplevelse. Jeg er stadig høj på den. Avisen Expressen skriver i sin anmeldelse, at koncerten var ”fremragende lørdags-underholdning. Som en forbudt for børn udgave af ’Phantom Of The Opera’ med djævlehorn i panden’, mens Aftonbladet under overskriften ”Storslået comeback for King Diamond” konstaterer:

- Et flot show med en King Diamond, som mestrede hele registeret fra gravrøsten til hans karakteristiske falset.

Du kan se King og Michael sammen hér: