Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Den aalborgensiske rapper Niarn er død. Mennesket Niels Roos indeni, lever. 

Det er essensen af et 'afskedsbrev' som den 35-årige rapper, eller rettere personen Niels Roos udsendte sent torsdag aften via sin agent.

Her fortæller Niels Roos, at han var tæt på at miste livet, da han sidste juni blev indlagt på Hvidovre Hospital med betændelse i bugspytkirtlen.

- Det var forårsaget af et længerevarende alkohol og stofmisbrug. Jeg var i livsfare og blev flyttet til intensiv, hvor jeg tilbragte de næste 10 dage, skriver Niarn alias Niels Roos i det hudløst ærlige afskedsbrev, der tager livet af den figur, han er kendt som i offentligheden.

Læs det store interview: Niels 'Niarn' Roos blev far for otte dage siden: Min datter er større end alt, jeg har prøvet- Niels overlevede på det hospital, det gjorde Niarn ikke. Han døde. Jeg kunne mærke det, allerede da jeg trådte ud i solen, efter jeg var blevet udskrevet. Faktisk en slags lettelse, som om djævelen på min skulder endelig var væk, skriver Niels Roos, der beskriver de sidste tre-fire år af sit liv som 'en lang nedadgående spiral

- Der var ikke rigtig noget, der var gået, som jeg gerne ville have det, og min løsning havde været at sætte en flaske for munden og en rullet pengeseddel i næsen.

Se også: Niels Roos: Derfor måtte Niarn dø

- Lige da jeg kom ud af hospitalet, var jeg godt tilpas. Jeg havde overlevet en dans med døden, og jeg var blevet ædru. Der gik dog ikke længe før følelsen af lettelse, blev afløst af depression, fortvivlelse og frygt for fremtiden. Min hjerne kunne ikke længere kapere alle de sorte tanker, når de ikke længere blev dæmpet af alkohol, stoffer og piller, fortæller Niels Roos, der søgte hjælp hos Anonyme Alkoholikere.

I dag er han tørlagt og ude over sit stofmisbrug:

-. Jeg tænkte, at jeg nok lige skulle vende mig til mit nye liv, så ville Niarn komme frem i mig igen. Men han kom aldrig, skriver den tidligere rapper, og bekendtgør, at hans karriere hermed er slut. 

- Derfor er det med blandede følelser, at jeg meddeler, at min karriere som Niarn slutter her. Jeg stopper ikke med at lystre navnet Niarn, det har jeg heddet, siden jeg var teenager, men jeg stopper med at skrive, indspille og udgive musik som Niarn.

Læs hele brevet her

- På den anden side af nytår begyndte jeg at nyde min ædruelighed og den dag idag, vil jeg ikke undvære min ædruelighed for noget i hele verden. Jeg hedder Niels, jeg er alkoholiker, og jeg vil aldrig nogensinde tilbage til det hul, jeg var i for bare år siden, skriver Niels Roos, der dog alligevel ikke helt har givet slip på Niarn endnu:

- Jeg udgiver et opsamlingsalbum med et par nye bonustracks, og følger det op med en sidste turné, som en hyldest til hvad der var, og som en tak til alle mine fans, som har støttet mig i tykt og tyndt, skriver Niels Roos, der slutter sin karriere med singlen 'Ingen Tårer Ingen Ord' med Pia Cohn fra Bifrost, der udkommer på mandag d. 22. september.

Sit rørende afskedsbrev slutter den 35-årige artist således:

- Jeg vil nu koncentrere mig om min ædruelighed, nye musikprojekter, og min lille datter, som min elskede kæreste og jeg netop har fået.

Sammen med afskedsbrevet har Niels Roos udsendt en teaser for det, der bliver den sidste single i Niarns navn. Se den her.