Det danske band VOLA er godt på vej til at blive verdensberømte.

Hver måned har de fire gutter således 217.000 faste lyttere på streamingtjenesten Spotify. Og i alt har over tre millioner lyttet til bandets sange.

VOLAs tredje album 'Witness' udkommer 21. maj. Og bandet har netop udsendt videoen til deres tredje singleforeløber '24 Light Years' – om udforskning af rummet.

Det er bandets bassist Nicolai Mogensen og dennes kæreste Anne, der har skabt og produceret den animerede musikvideo, du kan se her. Og til B.T. fortæller Nicolai:

VOLA takker og bukker
VOLA takker og bukker Foto: Vincent Grundk
Vis mere

»Vi begyndte vores arbejde med filmen ved at lytte til musikken sammen. De stemninger og indrebilleder, lytningen fremkaldte, har været vores udgangspunkt. Vi syntes begge, at der var noget ensomt, søgende over sangen, og det kom umiddelbart til os at finde visuel inspiration iFermi-paradoxet og menneskets mangeårige søgen efter intelligent liv eller bevidsthed andre steder iuniverset.«

Hvis du synes, at citater dette lyder lidt nørdet, så er du på rette spor.

VOLA spiller nemlig det, der hedder Prog-rock, progressiv rock – rockmusik for millioner af rocknørder over hele kloden.

I hælene på klassiske progrockband som Genesis, Yes og King Crimson lader VOLA inspireret af alt fra videnskab til filosofi.

VOLA live i Berlin
VOLA live i Berlin Foto: Vincent Grundk
Vis mere

Og stilmæssigt lader de sig ikke begrænse.

»Vi skriver jo bare den musik vi godt kan lide, men vi har opdaget at det også appellerer til folk, der ikke normalt hører den slags musik,« fortæller forsanger og guitarist Asger Mygind.