Når man allerede har været på Sydpolen for at spille for pingvinerne og man har givet koncert i Tokyo, Guinea Bissau, Rusland og Buenos Aires. Så kan det være svært at finde på noget nyt og større.

Men det er alligevel lykkedes for det danske kunstnerprojekt Dansk Fløde.

Via en vejrballon, en påmonteret interaktiv skærm og pyramideformet glasfigur vil kunstnerkollektivet med prøvestart i oktober sende interaktive beskeder direkte ud i rummet og tilbage igen - til en storskræm på jorden.

Det hele foregår i stratosfæren, 45 kilometer over jordens overflade. Projektet har fået navnet 'Music in Space'. Og meningen er, at skabe opmærksomhed omkring det Dansk Fløde kalder 'klodens klimakrise'.

Zindy Laursen og Bjørn Vidø.
Zindy Laursen og Bjørn Vidø. Foto: Promote-It
Vis mere

Via den interaktive skærm, vejrballonen og den pyramide-formede glasfigur skabes og videresendes et hologram. Og budskabet skal deles via de sociale medier.

»Vi skal på fysisk afstand af vores planet for at se al dens skrøbelige skønhed. Og da vi ikke kan invitere alle mennesker i rummet, sender vi en stedfortræder, nemlig musikken. Vi håber, at ved at se det hele lidt fra oven, at vi kan være med til at udbrede budskabet om at vi mennesker bliver nødt til at stå sammen for at passe på vores planet,« siger Bjørn Vidø.

Projektet skal på længere sigt resultere i en teater-koncert om klodens klimakrise. Som forløber til ballonopsendingen samt den kommende teaterkoncert, udsender Dansk Fløde singlen 'Breathe', hvor 90'er-stjernen Zindy Laursen (Cut'N'Move) medvirker på vokal.

Koncerten for pingvinerne på Sydpolen ('Ice Breaker Tour') fik forrige år stor international opmærksomhed, bl.a. fra CNN. 'Music in Space' kommer til at løbe over de næste par år. Bjørn Vidø og Dansk Fløde håber at tusindvis af mennesker vil deltage i projektet.

Her fyrer Zindy Laursen og gruppen Cut'N'Move den af under 'Vi Elsker 90'erne'-koncert på Rådhusplænen i Rødovre.
Her fyrer Zindy Laursen og gruppen Cut'N'Move den af under 'Vi Elsker 90'erne'-koncert på Rådhusplænen i Rødovre. Foto: Simon Skipper
Vis mere

Her sender Dansk Meteorologisk Institut én af deres vejrballoner i luften.
Her sender Dansk Meteorologisk Institut én af deres vejrballoner i luften. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Under mottoet 'alt er muligt' har Dansk Fløde eksisteret siden 2003. De har lagt navn til tre album og 30 vinyludgivelser.