Hvem kan skrive en sang, der passer perfekt ind imellem to evergreens komponeret af ingen ringere end Ira og George Gershwin.

Det kan danske Sidsel Storm.

Hvem kan synge og fortolke, så afslappet og naturligt, at navnet 'Ella Fitzgerald' pludselig dukker op i bevidstheden.

Det kan danske Sidsel Storm.

'Closer' er Sidsels fjerde album. Som sædvanligt er både sange og arrangementer blevet til i et nært samarbejde med ægtemanden Peter Storm Otto, der nu også er far til Sidsels første barn.

Stilen er afdæmpet og let tilgængelig jazz - lidt hen ad Norah Jones store gennembrud 'Come Fly Away'. Men uanset, om du til daglig er til polka eller heavy metal, vil sange som 'Walking Blindly' og 'Get out of Bed' med garanti gå lige i blodet.

Når alt kommer til alt er det jo kun melodi og kvalitetstekst, der for alvor betyder noget. Og Sidsel har rigeligt at begge dele på sit mesterlige album 'Closer'.

Og lad os så ikke glemme bandet, der består af Magnus Hjorth på piano, Snorre Kirk på tromer, Tobias Wiklund på trompet og Jesper Thorn på bas.

Disse herrer er nemlig mindst ligeså betydningsfulde som solisten selv.

Uanset, om der er tale om en Gershwin-klassiker eller en Storm-original, lægger musikerne sig nemlig som silke omkring hvert et ord og hver en tone.

Og i fællesskab skaber de et lydunivers og en oplevelse, der både stimulerer og udfordrer.

hoeg@bt.dk, 'Closer', Sidsel Storm, dansk jazz, fem ud af seks stjerner