Mads Bo Iversen fra den danske hitduo Phlake elsker som så mange andre fodbold.

Derfor har han siden sidste års EM-slutrunde lavet sjove fodboldsange sammen med komiker Martin Johannes Larsen under navnet 'Lidt til lægterne'.

I år har 'Lidt til lægterne' så i samarbejde med Ekstra Bladets podcast 'Blodbold' og Simon Kvamm lavet en kritisk VM-sang forud for den kommende slutrunde i Qatar, og det har indtil videre været en succes, fortæller Mads Bo Iversen.

»Jeg synes, vi har fået rigtig gode tilbagemeldinger. Folk har syntes, at det er fedt, at vi kommenterer på, hvad der foregår. At det ikke kun er 'lol'-ting, vi laver,« forklarer han fredag aften, hvor han som Phlake skal optræde til 'Vild med dans'.

'Lidt til lægterne' lavede i sommer den officielle EM-sang til kvindelandsholdet, men da DBU spurgte om, de også ville lave den officielle sang til herrelandsholdet, sagde de pænt nej tak.

»Jeg tror, DBU har haft lidt problemer med at finde nogen. Jeg tror, de spurgte flere, og det var super fedt at lave en sang til kvinderne, men vi syntes bare ikke det passede til vores brand at lave en sang, hvor vi potentielt set ikke selv kunne bestemme det hele, omkring hvordan den skulle være,« forklarer Mads Bo Iversen.

»Vi ville ikke have i en situation, hvor vi ikke måtte nævne nogle af de dårlige ting. Så det takkede vi nej til.«

Mads Bo Iversen har set VM i fodbold siden han var helt lille, og derfor er det med ambivalente følelser, at slutrunden nu skal afholdes i Qatar.

»Jeg har i lang tid syntes, at det var utroligt, at det ikke blev rykket. Det har jo været kendt i lang tid, at det var korrupt. At Qatar bestak FIFA-medlemmer for at få værtskabet,« fortæller han og tilføjer, at de syntes, at det er fedt at de sammen med 'Blodbold'-podcasten kan være med til at sprede viden og sætte fokus på problemerne omkring VM-slutrunden.

»Nu er det der, det er endt, og så skal det afholdes - men jeg håber, at det ikke bliver den mest vellykkede slutrunde på mange parametre, så FIFA ikke gør sådan noget igen,« lyder det fra Mads Bo Iversen, der understreger, at 'Lidt til lægterne' på ingen måder har planer om at tage til Qatar og se VM-fodbold.

»Nej, det skal vi ikke. Slet ikke.«

Den officielle danske VM-sang laves i år af Burhan G, Ankerstjerne, Nicolai Seebach og Jarl Friis-Mikkelsen. Den har endnu ikke haft premiere.

Hør 'Lidt til lægternes' VM-kritiske sang herunder: