Andreas Odbjerg måtte igennem to tv-talentshows, en årrække som hjemløs og en sump af hash, før han sidste år endelig fik hul igennem til hitlisterne. Som en H.C. Andersensk Klods Hans har den 30-årige fynbo endelig fundet sin plads i livet.

»Er han ikke flot? Det er ret syret at se sig selv på den måde. Jeg har haft de underligste telefonsamtaler om, hvordan min tissemand skulle se ud, haha.«

Andreas Odbjerg har fået lavet en mini-udgave af sig selv i plastik i forbindelse med en musikvideo og viser stolt sin lille, nøgne dukke frem.

Du husker ham måske som den spøjse sanger, der trampede ind foran dommerne i ’X Factor’ med ild i øjnene og en ukontrollerbar dans. Fire år senere dukkede han igen op på landsdækkende tv i TV 2’s sangkonkurrence ’Voice – Danmarks største stemme’, hvor han sammen med sin mentor Xander gik hele vejen til finalen. Og så plejer historien som regel at stoppe her.

På røven i ti år
De fleste talentshows-deltagere forsvinder hurtigt igen, men ikke Andreas Odbjerg. Den energiske sanger har gennem årene holdt stædigt fast i musikbranchen, og sidste år fik han så hul igennem til hitlisterne med nummeret ’Gazeller’ som en del af duoen Moses: »Andreas«.

»Det har været en mega spraglet rejse, og jeg har været på røven i ti år, men det har været sjovt. Hanne Boel har sagt til mig, at når man har fået en revisor og været til tandlæge, så har man klaret den. Jeg var til tandlæge i mandags, og i næste uge har jeg et møde med min revisor,« smiler Andreas Odbjerg, der ikke har nogen problemer med at fortælle om sin brogede fortid.

Han voksede op i Odense, spillede i lokale bands, instruerede musicals og stillede så i 2008 op i ’X Factor’ efter at være blevet afvist på teaterskolen.

»Det var ikke gennemtænkt. Men jeg boede i Odense og havde ingen forbindelser til musikbranchen, så jeg tænkte ’nu stiller jeg mig op på landsdækkende tv og ser, hvad der sker’. I København kan man være kongen af Kødbyen, uden nogen fra Jylland og Fyn ved, hvem du er. De er alt for cool til ’X Factor,’ men for mig skulle der bare ske noget,« fortæller han og tilføjer:

»Det år jeg var med, var både Patrick Dorgan og Mads Bo fra Phlake med på bootcamp, og selvom ingen af os gik videre, har vi alle haft en ugens uundgåelig på P3.«

I 2012 stillede Andreas Odbjerg op i TV 2-programmet 'Voice - Danmarks største stemme' og kom sammen med sin mentor Xander i finalen.
I 2012 stillede Andreas Odbjerg op i TV 2-programmet 'Voice - Danmarks største stemme' og kom sammen med sin mentor Xander i finalen. Foto: Thomas Lekfeldt
Vis mereSkæv før audition
I 2012 stillede Andreas Odbjerg så op i ’Voice – Danmarks største stemme’, hvor han efter en lidt tåget start endte med at blive bookmakernes favorit.

»Jeg boede i et kollektiv, hvor der blev røget for meget hash, og jeg følte, jeg sad fast i en sump. Så ligesom med ’X Factor’ havde jeg brug for, at der skulle ske noget. Jeg røg mig alt for skæv, før min audition og de var bange for, at jeg var på alt muligt. Jeg tror aldrig, Gitte Madsen (TV 2’s tidligere underholdningschef, red.) glemmer mig, haha.«

Efter finalen stod Universal Music klar med en pose penge og en masse store producere, men Andreas Odbjerg ville bestemme selv.

»De gav mig 25.000 kroner, og så tog jeg i sommerhus med min gamle ven Moses, hvor vi fik lavet noget mærkeligt, dystert musik. Det var Universal ikke så klar på, så vi aftalte at udskyde samarbejdet.«

Andreas Odbjerg boede i mange år på sin venners sofaer.
Andreas Odbjerg boede i mange år på sin venners sofaer. Foto: Pressefoto
Vis mere

Hjemløs og ingen penge
I stedet flyttede han til København for at gå på musikkonservatoriet, og det blev hans redning på flere måder.

»Jeg havde været hjemløs og havde så få penge at leve for, at jeg ikke havde noget Dankort. Skolen gav mig mulighed for at lave musik på fuld tid og samtidig maksede jeg mit S.U.-lån helt ud.«

Sideløbende med skolen kom P3-gennembruddet som duoen Moses:’Andreas’, og nu er han så aktuel som solist med nummeret ’Icemoneyassbitch’, der handler om, hvad han har lyst til at gøre ved en kvinde.

»P3 er lidt usikker på den, fordi jeg synger om at tage stoffer. Det er ikke noget, jeg gør hele tiden, den aften, som det handler om, var bare rimelig vild,« smiler han.

»Jeg tjente sidste år 150.000, så står med lidt skattegæld, men jeg har ikke noget at klage over. Jeg har fået en sindssyg lækker lejlighed på Kongens Nytorv, jeg har en smuk kæreste, der er danserinde og har masser af musik på vej. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle ende sådan her.«

Andreas Odbjergs næste single hedder 'Anne Linnet' og er en hyldest til hendes forretningssans og evne til at score unge kvinder.
Andreas Odbjergs næste single hedder 'Anne Linnet' og er en hyldest til hendes forretningssans og evne til at score unge kvinder. Foto: Pressefoto
Vis mere