Her ses Emmelie de Forest på den røde løber.  
Her ses Emmelie de Forest på den røde løber.   Foto: Betina Garcia

Der har tilsyneladende sneget sig en gammel sang med i årets danske Melodi Grand Prix.

Vinderen af det danske og internationale Melodi Grand Prix i 2013, Emmelie de Forest, er efter alt at dømme på vej til at blive hovedperson i en Grand Prix-skandale.

Det skriver Ekstra-Bladet.

Den 22-årige sangerinde, der vandt med 'Only Teardrops', har sammen med Rune Westberg og MoZella skrevet nummeret 'Never Alone', som sangerinden Anja Nissen skal fremføre ved årets danske Melodi Grand Prix, der løber af stabelen 13. februar i Forum Horsens.

Stik imod DRs regler er nummeret gammel vin på nye flasker og tilsyneladende spillet før ved mindst ti koncerter rundt om i Danmark. Ifølge Ekstra-Bladets oplysninger blandt andet i Mariager Kirke og angiveligt også ved Nibe Festival i 2014.

Melodi Grand Prix værter præsenteres

DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme bekræfter over for avisen, at DR godt ved, at sangen har en fortid, og han fortæller, at man er ved at finde ud af, hvad der skal ske med 'Never Alone'.

»Ja, det er ikke nyt for mig, at Emmelie har optrådt med den sang. Vi er ved at sætte os ind i, hvordan vi skal agere i forhold til det,« siger Jan Lagermand Lundme til Ekstra-Bladet.

Tilbage i 2012 røg den 23-årige Tine Lynggaard ud af det danske Melodi Grand Prix. Det kom nemlig frem, at hendes sang 'Nowhere' tidligere var blevet offentliggjort - først på Youtube og siden på en amerikansk musikblog ved navn mog.com.

åretsbilleder2015

Ifølge Jan Lagermand Lundme kommer den afgørelse tilsyneladende ikke til at danne grundlag for, om 'Never Alone' ryger ud af Grand-Prix'et i februar

»Tiderne ændrer sig,« siger han til Ekstra-Bladet og tilføjer:

»Ifølge EBU (European Broadcasting Union) må en sang godt være blevet spillet før, men ikke udgivet. De regler forholder vi os til,« siger han til avisen.

Underholdningschefen siger samtidig, at han ikke mener, at det skævvrider konkurrencen, at '2.000 mennesker har hørt den', og henviser til de internationale regler, der siger, at en sang ikke nødvendigvis er ude, fordi den har været sunget og spillet før.

DR's Grand Prix-hjemmeside, stå der følgende i reglementet:

3. De til konkurrencen udvalgte originalværker (musik/tekst/demoindspilning – herefter kaldet ”Værket”) skal have en varighed på maximalt 3 minutter og må som udgangspunkt ikke på nogen måde have været fremført eller fremføres, publiceres eller sælges uden DRs udtrykkelige samtykke. Ved fremførelse, publicering og salg forstås, at originalværket ikke må have været eller blive spillet på offentlige spillesteder, herunder radio, tv, koncerter og på netsider (fx YouTube m.fl.). Har Værket været offentliggjort tidligere fx på SoundCloud eller lign. skal DR med det samme gøres opmærksom på det, og DR træffer afgørelse om værket kan deltage i konkurrencen.

Overholdes ovennævnte ikke, kan DR når som helst vælge at diskvalificere det udvalgte originalværk, såfremt DR skønner, at værket overtræder EBU’s regelsæt for ESC 2016 eller har opnået en konkurrencemæssig fordel i forhold til de øvrige værker.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.