Remee bliver trukket i retten af den tidligere Grand Prix-vinder Soluna Samay.

Den tidligere vinder af det danske melodi grand prix Soluna Samay sagsøger nu Remee og selskabet Reach, som Remee ejer sammen med produceren Lars ’Chief1’ Pedersen.

Soluna Samay mener, at Remees firma skylder hende 60.000 kr.

Tilbage i 2012 vandt Soluna Samay det danske melodi grand prix med sangen ’Should’ve Known Better’. Sangen var bl.a. skrevet af musikproducerne Remee og Chief1, som havde Soluna Samay som artist i artistudviklingsselskabet Reach.

Dengang sikrede Reach og melodi grand prix-vindersangen Soluna Samay en pladekontrakt med Sony, som skulle udgive et kommende album i syv lande.

Dengang var alt godt, og til TV Avisen talte Remee rosenrødt om samarbejdet med bornholmske Soluna Samay.

»Jeg har aldrig haft en artist, jeg har arbejdet med, som jeg tror så meget på,« lød det fra Remee i 2012.

Søgsmål på 60.000 kr.

Det lovende samarbejde er dog for længst slut og i stedet erstattet med et søgsmål fra Soluna Samay, der får hjælp fra Dansk Artist Forbund i sagen, der omhandler ’Spørgsmål om tilgodehavende på royalty’, som det står i den offentlige retsliste.

Remee henviser til advokaten for Reach i sagen, Claus Molbech Bendtsen, der bekræfter sagen overfor BT.

»Faktum er, at man sendte en royaltystatement til Soluna over de penge, hun havde tjent, og der var der trukket to beløb fra. Og så er striden om,hvorvidt de udlæg er nogle som Soluna skulle afholde, eller om Reach skulle afholde. Altså om man var berettiget til at trække dem fra eller ej,« siger Claus Molbech Bendtsen.

Sagen drejer sig med andre ord om, at Soluna Samay, mens hun var hos Reach, havde udgifter, ifølge Claus Molbech Bendtsen til personale, som arbejdede for hende, i forbindelse med udgivelsen af sit album. Og det er de udgifter, som Soluna Samay mener, Reach skal betale – og derfor sagsøger hun dem.

Manager og marketing

Hvordan stiller Reach sig i sagen?

»Reach mener, at det var aftalt, at det var noget hun (Soluna Samay, red.) skulle afholde. Hun mener, det var noget, vi skulle afholde. Det er det,« siger Claus Molbech Bendtsen.

Ifølge Claus Molbech Bendtsen drejer det sig om en manager og en person til marketing, som Soluna Samay mener, Reach skal betale udgifterne for.

Hos Dansk Artist Forbund ønsker man ikke at udtale sig i sagen.

»Vi kommenterer ikke konkrete sager, men vi bakker generelt vores medlemmer op i de sager, der bliver ført,« siger Jens Skov Thomsen, juridisk konsulent hos Dansk Artist Forbund til BT.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Soluna Samay i sagen, der er sat til at skulle i retten 10. maj, hvis ikke der findes et forlig inden.

Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2012 i Gigantium Aalborg, sang nr. 9 Soluna Samay, her sammen med den ene af bagmændene Remee (tv) lørdag aften d. 21. januar 2012. (Foto: Camilla Rønde/Scanpix 2012)
Vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2012 i Gigantium Aalborg, sang nr. 9 Soluna Samay, her sammen med den ene af bagmændene Remee (tv) lørdag aften d. 21. januar 2012. (Foto: Camilla Rønde/Scanpix 2012) Foto: Camilla Rønde
Vis mere