Nu er det sket igen.

Vig Festival har store udfordringer foran sig, efter der i weekenden udbrød en mistænkelig brand, der ramte fem af deres containere.

En halv million kroner anslår formand for festivalen, Ole Larsen, at der er skader for, og det er ikke første gang, at musikfestivalen i Odsherred har haft store problemer.

Sidste år var de nemlig udsat for tyveri, hvor formanden oplyser, at det ligeledes umiddelbart kostede festivalen omkring en halv million kroner.

Foto: Jacob Saggaard, Vig Festival
Foto: Jacob Saggaard, Vig Festival
Vis mere

»Jeg fik beskeden (om branden, red.) klokken 22 lørdag aften, og så tænkte jeg bare, 'åh nej, ikke igen'.«

Han fortæller, at der trods ildebrand står en festival klar om fire måneder, men at det naturligt vil betyde, at der ryger en masse frivillige arbejdstimer i at få udbedret de skader, som festivalen har lidt.

»Det kræver en masse arbejdstimer, men vi skal nok få klaret alt det her.«

Brandvæsnet var i gang med at bekæmpe brandene på festivalpladsen, da en forbipasserende 18-årig mand oplyste dem, at der også var brand i en skraldespand ved Vig Forsamlingshus.

Foto: Jacob Saggaard, Vig Festoval
Foto: Jacob Saggaard, Vig Festoval
Vis mere

Han fik udleveret en brandslukker af brandvæsnet og slukkede selv ildebranden i skraldespanden, mens brandfolk arbejdede videre på festivalpladsen.

Politiet modtog oplysninger om brandene 21.47, og fordi man ikke ved, hvad der startede dem, og fordi der var brand to steder, behandler man sagen som mistænkelig. Politiet har desuden efterlyst tre mænd, som vidner har set i området, inden branden brød ud.

Mændene beskrives som 18 til 30 år, almindelige af bygning, muligvis iført arbejdstøj/mørkt tøj og hættetrøjer. De blev set sætte sig ind i en mørk, ældre personbil, muligvis en stationcar, og køre fra stedet ad hovedgaden. Hvis man har oplysninger, kan man kontakte politiet på telefonnumer 114.

Ved Vig Festival er man endnu engang i gang med at samle stumperne og i denne omgang bogstaveligt talt rejse sig fra asken.

Foto: Jacob Saggaard, Vig Festoval
Foto: Jacob Saggaard, Vig Festoval
Vis mere

Formand Ole Larsen fortæller, at det er nogle af de samme processer, de skal igang med, som efter de var blevet bestjålet.

»Der skulle vi også ud og købe en masse ting og køre en forsikringssag,« siger han og fortsætter:

»Det er klart, at vi må få noget overvågning på området nu.«

Han fortæller, at indbrudstyvene, der slog til sidste år, heller ikke fik sat en stopper for festlighederne, og kræfterne bag festivalen kunne glæde sig over et udsolgt år.

Festivalen har omkring 2700 frivillige, som hjælper til. Flere af dem har allerede henvendt sig til Ole Larsen og de andre i bestyrelsen og tilkendegivet, at de gerne vil hjælpe med at rejse arrangementet på benene efter branden.

Ole Larsen siger, at han har haft forskellige overvejelser om, hvad der kunne være sket.

»Først tænkte jeg, det var drengestreger, og det tænker jeg egentlig stadigvæk, men jeg synes bare, det lyder lidt mærkeligt, at man efterlyser en bil, der kører derfra,« siger han og fortsætter:

»Det er jeg selvfølgelig ked af. Det er en masse ting, der er bygget af frivillige. Det er en masse frvillige timer, der bare er gået op i røg.«