Den danske folk-festival Tønder Festival er blevet ramt af en prominent aflysning.

Derfor leder festivalen nu efter en afløser, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Der er tale om den mangedobbelte pris-vinder John Prine, som må aflyse sin koncert søndag aften i Telt 1 på festivalen.

John Prine, der blandt andet har vundet adskillige Grammy-priser for sin country- og folkmusik i hjemlandet USA, gennemgik tidligere på sommeren en operation.

Den betød, at han måtte aflyse flere koncerter i det nordamerikanske.

Den berømmede sangskriver, der også er vundet adskillige Lifetime Achievement-priser, er fortsat ikke kommet sig helt oven på operationen, og derfor har hans læger rådet ham til mere hvile.

Og derfor har han set sig nødsaget til at udskyde en række koncerter på sin Europa-turné og herunder også koncerten på Tønder Festival.

»Vi er meget kede af, at John Prine er ramt af sygdom og sender de varmeste hilsner og god bedring til ham. Der er kort tid til festivalen, og vi arbejder lige nu benhårdt på en løsning for programmet søndag aften i Telt 1, hvor John Prine skulle have optrådt,« forklarer Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival.

»Det bliver en stor buket af kunstnere, der er på plakaten på årets festival, eller er en del af vores netværk. Vi har allerede fået mange positive tilbagemeldinger, men det er for tidligt at melde det endelige program ud. Vi håber på publikums forståelse,« uddyber hun.

I forbindelse med aflysningen af koncerten på Tønder Festival har John Prines management udsendt en kort udtalelse:

'Vi er taknemmelige for den loyale støtte fra vores fans over hele verden, og John ser virkelig frem til at komme tilbage og gøre det, han elsker,' lyder det.

John Prine har tidligere givet koncert på Tønder Festival. Det skete i 2015. Allerede nu er det planlagt, at han vender tilbage til festivalen i 2020 for at give koncert.