Metalbandet VOLA er blevet kaldt 'Danmarks bedst bevarede hemmelighed'.

Men den hemmelig bliver måske afsløret, når flere danske rockfans får ørerne op for bandets nye single 'Streight Lines' – en forløber for VOLA's tredje album 'Witness', der udkommer til maj.

Selvom opmærksomheden er begrænset i Danmark, har VOLA scoret stor  succes i udlandet.

Som opvarmning for internationale navne som Monuments, Katatonia, Haken og Dream Theater har VOLA fået flotte anmeldelser. Og som hovednavn har det dansk-svenske band trukket fulde huse i blandt andet London og Barcelona.

Dansk-svenske VOLA er allerede store i udlandet.
Dansk-svenske VOLA er allerede store i udlandet. Foto: Nikolai Linares
Vis mere

Siden bandet i 2016 blev signet på det hollandske pladeselskab, Mascot Records, har de fire bandmedlemmer haft travlt med at turnere og indspille nyt album og har i skrivende stund flere end 150.000 månedlige følgere på Spotify.

Både i dansk og international presse fik bandets andet album 'Applause of the Distant Crowd' fra 2018 flotte anmeldelser.

Midt i succesen er VOLA også blevet udvalgt til Den Danske Kunstfonds toårige udviklingsprogram 'Den unge kunstneriske elite'.

VOLAs dansk tourplan.
VOLAs dansk tourplan. Foto: PR
Vis mere

Om den nye single fortæller bandets forsanger Asger Mygind:

»På ’Straight Lines’ forestiller jeg mig en, der er på flugt fra autoriteterne, men det bliver sværere for denne her person at gemme sig. Han er ved at løbe tør for ’straight lines’ og må være mere og mere kreativ for at undslippe. Men om jagten på ham er virkelig eller bare findes inde i hans hoved, er op til lytteren at bestemme«.

Og Asger Mygind fortsætter:

»Vi vil gerne ruske lidt op i metalgenren. Rykke til grænserne og skabe noget nyt. Vi laver noget metal som er lidt lettere at lytte til, hvilket betyder, at det også appellerer til folk, der ikke normalt hører den slags musik. Men i sidste ende skriver vi jo bare den musik, vi godt kan lide«.

VOLAs nye album udkommer 21. maj. Det er den Grammy-nominerede Volbeat-producer Jacob Hansen, der står for teknik og produktion.

I musikvideoen er der hyldest til gyserfilm som The Grudge, Dark Water, Blair Witch and Hellraiser.

VOLA består af Asger Mygind (vokal, guitar), Martin Werner (keyboard), Nicolai Mogensen (bas) og Adam Janzi (trommer).