En ny dansker står foran et gennembrud i Hollywood.

I 1990erne indtog producere som Cutfather og Soulshock den amerikanske underholdningsindustri, og natten til mandag blev en ny dansk musiker så indlemmet i det fine selskab.

Hans navn er Morten Ristorp.

Han er 36 år og nok bedst kendt for at have produceret og skrevet hit for Lukas Graham, men i de seneste mange år han været i stald hos det amerikanske musikforlag Warner Chappel Music, hvilket nu foreløbig kulminerer med et samarbejde med popdronningen Beyoncé.

Beyoncé under en af sine takketaler til årets Grammy-uddeling.
Beyoncé under en af sine takketaler til årets Grammy-uddeling. Foto: MARIO ANZUONI
Vis mere

Morten Ristorp har nemlig været med til at skrive og producere hitsinglen 'Cuff It', der i skrivende stund er det største hit fra Beyoncés seneste album, 'Renaissance'

Natten til mandag vandt hun fire amerikanske Grammys – blandt andet årets bedste R&B-sang for 'Cuff It' – og Beyoncé har efterfølgende sendt en takkehilsen af sted til sine samarbejdspartnere i et opslag på Instagram.

'Nova Wav, Morten Ristorp, Raphael Saadiq og Nile Rodgers. Tak for at have lagt kræfter i 'Cuff It',' skriver Beyoncé blandt andet til opslaget, der er blevet liket af Hollywood-stjerner som Justin Timberlake, Blake Lively og Zendaya.

Morten Ristorp, der ifølge CVR-registret har adresse i Los Angeles, har siden gennembruddet med Lukas Graham tilbage i 2011 altid holdt sig mest i baggrunden.

Morten Ristorp længst til venstre sammen med Lukas Graham til Gaffa Prisen i 2014.
Morten Ristorp længst til venstre sammen med Lukas Graham til Gaffa Prisen i 2014. Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Vis mere

Han er oprindelig uddannet saxofonist fra Rytmisk Musikkonservatorium og blev en del af holdet omkring Lukas Graham via musikeren Patrick Dorgan, der havde foreslået Lukas Forchhammer og gymnasievennen Stefan Forrest at hive ham med ind over, da koden skulle knækkes til det senere Lukas Graham-hit 'Drunk in the Morning'.

Siden er han blevet blandt de mest spillede danske musikere i verden med Lukas Graham-hits som '7 Years', 'Love Someone' og senest 'Share That Love' på cv'et, og nu kan han altså også prale af at have vundet verdens største musikpris sammen med Beyoncé.

B.T. forsøger at få en kommentar fra Morten Ristorp.