June og Peter Belli er rykket fra 200 kvadratmeter villa og ned i mere beskedne kvadratmeter i parrets autocamper, efter de endelig har fået solgt deres hus.

I sidste måned lykkedes det endelig for ægteparret June og Peter Belli at få solgt deres hus i Brøndbyvester ved København. Huset, som er på 200 kvadratmeter og i to etager, har længe føltes alt for stort for Peter Belli, der fyldte 74 år i går, og 68-årige June. Derfor har parret haft det til salg i de sidste år.

»Vi har forsøgt at få det solgt i tre år. I sidste måned overtog den nye ejer«, fortæller June Belli til BT.

Eftersom parret endnu ikke har fundet et nyt hus, er de rykket sammen i deres autocamper. Den fungerer i forvejen som deres rullende hjem, når Peter Belli er afsted på sin afskedstourne.

»Lige nu bor på vi på nogle udvalgte campingpladser eller privat hos folk. For der er så mange, der har tilbudt os plads hos sig«, fortæller June Belli, der med sin gøglerfortid nyder at bo i en slags campingvogn igen.

Danmarks legendariske rockkonge og hans June har før prøvet at bo på små kvadratmeter. De første 16 år af deres ægteskab boede de nemlig på 27 kvadratmeter i en campingvogn, som, når den ikke turnerede med Junes legendariske mor, sandsigersken Corinta og broderens Ronalds Festival Tivoli, stod fast i Valby.

Det var også i campingvognen, at parrets tre børn, Chano, der i dag er 44 år, Michel som er 43 år og Natasja som er 41 år, blev født og trådte deres første skridt.

Først i begyndelsen af 1980'erne købte June og Peter Belli deres første 'rigtige' hus i Hvidovre. Men drømmehuset skulle vise sig at blive et økonomisk mareridt for parret. Og da det lykkedes dem at få solgt villaen i Hvidovre, købte de huset i Brøndbyvester for 22 år siden.

Ifølge de offentlige oplysninger købte parret huset i 1995 for knap en mio. kroner, som altså nu er blevet solgt for 3.3 mio. kroner.

»Det er dejligt, at få det solgt. For det har været en pestilens med alle de fremvisninger, og alt arbejdet med at holde huset i ekstra fin stand, fordi det var til salg. Så selv om det er mange år, jeg har pakket ned, er det også en lettelse«, lyder det fra June Belli.

Et andet plaster på såret er, at huset blev solgt næsten til prisen, hvilket sætter June og Peter Belli i en fordelagtig position på boligmarkedet.

»Vi kigger efter et på 140 kvadratmeter i et plan med en lille have til. Og det skal ligge i en radius af 30 km fra København. Heldigivs kan vi vælge og vrage. Og vi synes, det er så sjovt at kigge på huse«, ler June Belli.

Parret har i de senere år været igennem en drøj tid, hvor Peter Belli har været alvorligt syg af en urinvejsinfektion, der udviklede sig til sepsis - en blodforgiftningstilstand i et indre organ, der kan brede sig til resten af kroppen.

Efter en aften, hvor sangeren som sædvanligt havde været ude at spille, faldt Peter Belli om i hjemmet. Han røg direkte på hospitalet, hvor han i fire dage svævede mellem liv og død. Sygdommen blev endnu mere faretruende for sangeren, fordi han er født med kun en nyre.

Det hårde sygdomsforløb kostede parret, som i øvrigt kan fejre guldbryllup til august, både på den fysiske og den psykiske konto. Og penge. For i den periode hvor Peter Belli lå syg og bagefter rekreerede, var hans indkomst lig nu.

I dag er Peter Belli kommet sig fuldstændigt over sygdommen og nyder igen tournelivet og jagten på et nyt hus med sin June.