»Han har absolut en af de bedste, moderne popsange i år!«

Når sangeren Reiley torsdag aften står på scenen under dette års Eurovision og skal forsøge at synge Danmark videre til finalen – for første gang i årevis – kan han tælle et ganske prominent navn som en af dem, der hepper på ham.

Ingen ringere end norske Alexander Rybak, der vandt hele konkurrencen tilbage i 2009 med sin violin og sangen 'Fairytale', har nemlig færøske Reileys sang som en af sine favoritter.

»Jeg kan godt lide, at Reileys sang er kompromisløs pop. Dette er Liverpool (hvor sangkonkurrencen afholdes i år, red.), poppens hjemsted, og i år har Danmark det!,« forklarer den i dag 36-årige musiker, som siden sin sejr er flyttet til Los Angeles for at lave filmmusik.

»Eurovision handler ikke kun om at vinde konkurrencen, men også om at skabe kommerciel interesse. Jeg tror, ​​at Reiley kan begge dele,« siger Alexander Rybak, før han dog – med et glimt i øjet – tilføjer:

»Men der er også andre stærke konkurrenter fra Skandinavien.«

Med det henviser han blandt andet til Norge, Sverige og Finland, som af bookmakere og eksperter spås til at være blandt de absolutte favoritter til sejren.

Ifølge bookmakerne bliver det omvendt mere en gyser, om Danmark formår at komme videre til finalen.

Her ses Alexander Rybak under Eurovision i 2018, hvor han stillede op med sangen 'That's How You Write a Song'.
Her ses Alexander Rybak under Eurovision i 2018, hvor han stillede op med sangen 'That's How You Write a Song'. Foto: RAFAEL MARCHANTE
Vis mere

Selv tror Alexander Rybak, at 'det ligger i kortene', at en moderne popsang kommer til at vinde i år:

»Og Reiley har bestemt en af de bedste, moderne popsange i år.«

Han er ikke den eneste, der tror på, at Reiley og hans sang, 'Breaking My Heart', kan gøre det godt.

Det gør også sangeren Jonas Rasmussen – der er bedst kendt under efternavnet – som vandt det danske Melodi Grand Prix i 2018 med vikingesangen 'Higher Ground', som han opnåede en 9.-plads under Eurovision i Lissabon med det år.

Her ses Rasmussen optræde med 'Higher Ground' i Lissabon i 2018.
Her ses Rasmussen optræde med 'Higher Ground' i Lissabon i 2018. Foto: PEDRO NUNES
Vis mere

»Jeg synes absolut, Danmarks sang kan noget. Den er fængende, og man husker omkvædet ret nemt. Det vil virkelig overraske mig, hvis ikke den går i finalen,« siger Rasmussen, som selv har været i Liverpool for at spille til en Eurovision-fest denne uge.

»Kommer vi i finalen, kan alt ske. Og spiller alt på finaleaftenen samt en god startplacering, tror jeg godt, Reiley kan ende i venstre side af scoreboardet,« forklarer han med henvisning til, at den færøske sanger dermed kan ende i den 'gode ende' af feltet frem for den 'tunge ende'.

Soluna Samay, der i 2012 vandt Melodi Grand Prix med sangen '​Should've Known Better', pointerer også, at 'alt kan ske':

»Jeg synes, Reileys sang er en super stærk popsang. Som jeg plejer at sige – alt kan ske i Eurovision, så det er virkelig svært at forudsige noget som helst,« siger sangeren, der fik en 23.-plads, da finalen i Eurovision fandt sted i Baku:

»Men jeg krydser fingre for Reiley og Danmark.«

Vi dækker semifinalen live her på bt.dk torsdag aften.

Her ses Soluna Samay optræde i 2012.
Her ses Soluna Samay optræde i 2012. Foto: VYACHESLAV OSELEDKO
Vis mere