De elsker at 'tage pis på hinanden' i familien Helmig.

Det fortalte den fremadstormende danske sangerinde Clara, da hun torsdag aften mødte op på den røde løber ved Danish Music Awards i K.B. Hallen.

For nylig var hun gæst i P3-programmet 'Den sorte boks', hvor en del af konceptet er, at værterne overtager gæsternes mobiltelefon og sender SMSer rundt til deres venner og familie.

Clara er niece til Renee Toft Simonsen og Thomas Helmig, og derfor syntes værterne, at det var sjovt at sende en SMS rundt, hvor Clara skulle lade som om, at hun syntes, at Thomas Helmig var blevet for gammel til at gå i stramme læderbukser.

Clara på den røde løber til DMA 2019.
Clara på den røde løber til DMA 2019. Foto: Byrd / Kasper Løjtved.
Vis mere

»De tog det i stiv arm. Renee skrev noget tilbage med, at 'det behøver du ikke sige pænt',« fortalte hun med et grin til B.T.

»Vi er gode til at tage pis på hinanden i familien. Jeg har ikke forklaret det (at det var en del af et radioprogram, red.) til dem endnu. Jeg tror godt, de kunne regne ud, at det var for sjovt.«

Ved aftenens prisuddeling vandt Clara prisen 'Årets nye danske navn' blandt andet over sin fætter Hugo Helmig.

Det er på det seneste gået stærkt for den 19-årige sangerinde, som har hittet med sange som 'What The Say', 'Can't Fall Asleep' og ikke mindst 'Crazy', som hun i efterårets udgave af 'Vild med dans' for et par uger siden var inde og optræde med.

Clara vandt i 2019 'Årets nye danske navn' til Danish Music Awards.
Clara vandt i 2019 'Årets nye danske navn' til Danish Music Awards. Foto: Torben Christensen
Vis mere

»Det var ret 'noieren'. Det kan godt være, at jeg ikke var i centrum, men hvis jeg sang noget forkert, så dansede de (Silas Holst og Jakob Fauerby, red.) også forkert, så på den måde var der super meget pres på. Men det var en kæmpe oplevelse og en ære.«

I forbindelse med sin 'Vild med dans'-debut fortalte hun, at hun ville overveje at stille op som nydanser, hvis hun kunne få lov til at danse med Silas Holst.

Det holder hun fast i.

»Hvis Silas spørger, 'Clara vil du med i 'Vild med dans?', så vil jeg nok sige ja.«