Det var lidt af en genistreg, da Christopher i 2014 stillede op i 'Natholdet' og fremførte det selvironiske nummer 'First Like'. Nu har den 28-årige popstjerne gjort det igen.

Det sker i forbindelse med, at Anders Breinholts populære klipshow i denne uge fejrer 10-års jubilæum.

En sværm af kendte danskere fra tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt til skuespiller Pilou Asbæk står i kø for at hylde 'Natholdet' med hilsner på Instagram, men én overgår dem alle.

Christopher var i begyndelsen af 2014 uden for teenageværelserne stadig mest kendt som popdronningen Medinas unge kæreste.

Christopher i 2012.
Christopher i 2012. Foto: Camilla Rønde
Vis mere

Han var i månederne forinden så småt begyndt at hæve aldersgennemsnittet på sit publikum med den Justin Timberlake-inspirerede single 'Told You So', men det var, da han 30. januar 2014, dagen før sin 22-års fødselsdag, optrådte med 'First Like' i 'Natholdet', at han trådte ind i de voksne poprækker.

I et stort Euroman-portræt fra 2016 lyder det, at Christopher derefter begyndte at få 1000 nye følgere på de sociale medier om dagen, hans koncerter blev pludselig udsolgt, og da hans efterfølgende andet album udkom, blev han for første gang taget seriøst af alle de 'voksne' medier og røg blandt andet på forsiden af Politiken.

Og det har Christopher ikke glemt.

I sin hyldest til 'Natholdet' har Christopher omskrevet 'First Like', så den nu i jubilæumsudgaven handler om Anders Breinholt.

Anders Breinholt og Christopher var værter sammen til Danish Music Awards i 2015.
Anders Breinholt og Christopher var værter sammen til Danish Music Awards i 2015. Foto: Simon Læssøe
Vis mere

'Tak for minderne og alle de gode grin og ikke mindst en kæmpe del af startskuddet til min karriere,' skriver Christopher i et Instagram-opslag, hvor han i den medfølgende video nu synger:

'Anders, synes du ikke bare, det er irriterende. At andre siger, du er rødhåret, tyk og et svin, for du er overhovedet ingen af delene. Fuld ananas-alarm, ligner lidt Ed Sheerans far, men du er den dejligste i verden. Åh, 10 år, føles rimelig syret at se tilbage. Men nu er det 10 år. Ingen over, ingen ved siden af. Nurh, cutio, qnuz med q og z. Åh, jeg dør, 'Natholdet', I er for lækre.'

Videoen er i løbet af de første 15 timer blevet vist over 100.000 gange. Den originale 'First Like'-video har til sammenligning rundet tre en halv million afspilninger på YouTube.

Anders Breinholt kaldte forleden i et interview med B.T. 'First Like' for Christophers største hit.

»Hver gang jeg hører ham spille den til en koncert, får jeg kuldegysninger. Da jeg hørte den første gang, kunne jeg godt fornemme, at den kunne noget mere end bare at være en sjov sang.«

Christopher selv fortalte sidste år til DR, at han havde droppet at spille 'First Like' live, da han ikke syntes, den passede til resten af sine numre, der jo er på engelsk og mere 'seriøse'.

»Jeg skrev den jo bare i sjov, så det kan godt virke lidt mærkeligt at stå og synge noget virkelig inderligt det ene øjeblik og i det næste stå og synge 'Crizzer, du pæn, men din næse er skæv' og 'Dit hår ligner nudler',« forklarede han.

Men han fandt ud af, at den manglede. Publikum krævede at synge 'First Like', så nu er den tilbage på repertoiret.

»Det er sådan en sang, der fanger alle dem, der egentlig er kommet for at høre Gnags og ikke kunne give en fuck for Christopher. Når 'First Like' kommer på, så vender ham i skovmandskjorten med de korslagte arme nede i baren sig alligevel om mod scenen og skråler med. Den har noget folkeligt i sig, som bare virker,« fortalte han videre til DR.

Herunder kan du se Christophers nye udgave af 'First Like' samt en række af de kendte danskere, der har valgt at hylde 'Natholdet':