Chris Brown floppede fælt ved koncerten i Forum onsdag 14. november.
Chris Brown floppede fælt ved koncerten i Forum onsdag 14. november. Foto: Erik Refner

Læs anmelderens hårde dom

Jeg ville ønske, jeg kunne spå. Så havde jeg nemlig på forhånd skrevet, at du ikke burde betale de 500 plus kroner for en billet til Chris Brown-koncerten onsdag aften i Forum.

For der var nemlig rigtig mange ting, der overhoved ikke fungerede til koncerten med den populære 23-årige Christopher Maurice Brown, som den amerikanske r’n’b-musiker hedder privat.

Hele showet var sat op således, at hovedpersonen og de omkring ti dansere kunne bevæge sig rundt på flere forskellige niveauer/etager i et set, der virkede til at have et rumskib i en af de gamle Star Wars-film som inspiration.

Så vidt så godt. Men det fungerede desværre ikke rigtigt efter hensigten. Og mere ofte end ikke måtte undertegnede stå og spejde efter, hvor Chris Brown nu var blevet af. For han forsvandt simpelthen.

Det hele begyndte ellers meget fint med et par af de rigtig store Chris Brown hits. ’Beautiful People’ og ’Forever’ fra henholdsvis ’F.A.M.E.’ og ’Exclusive’ (bonus udgaven). Det blev ikke overraskende mødt med en masse skrig og hyl fra de mange fremmødte kvinder.

Men meget symptomatisk for resten af koncerten, så var de helt store hyl og skrig forbeholdt til, når Chris Brown lavede et af sine velkendte dansemoves, og ikke når han var færdig med en sang. Hvilket undertegnede ikke altid var lige klar over, hvornår han var.

For Chris Brown, og det her er en af mine helt store beklagelser ved onsdag aftens show, har fået en rigtig slem og irriterende vane, som han sikkert har samlet op fra mange af de rap-venner, han har.

Han lader nemlig ikke numrene spille færdig. Og det var ikke kun, når det var mindre kendte numre. Under eksempelvis ’I Can Transform Ya’ og ’Yeah x3’ blev de mange fremmødte i Forum spist af med mindre bider, inden musikken slog over i noget andet eller helt stoppede.

Michael Jackson, som er et Chris Browns store forbilleder, har engang udtalt, at en kunstner skal spille numrene til en koncert, som de lyder på pladen. For det er det, folk kommer for at høre. Det de kender. Så kan man lave breaks i optrædenen, hvor man giver publikum noget nyt.

Jeg siger ikke, at det partout skal være sådan, men Chris Brown burde overveje det – meget.

I stedet blev koncerten, som også indeholdte mange passager, der skulle fungere som en slags historie (hvilken jeg aldrig rigtig forstod), en forhastet omgang, hvor Chris Brown skyndte sig fra et nummer til et andet og fra en del af scenen til en anden. Når han altså var på scenen.

For det var han faktisk ikke ret meget under den lige knap halvanden time lange koncert, der nok bedre kan gå under betegnelsen ’mislykket musical’. Flere gange var en DJ (og hvis man var heldig) et par dansere de eneste på det enorme set. Og meget sigende for koncerten, så var det tidspunkt, hvor der blev danset mest i salen, da DJ’en smed ’Gangnam Style’ på.

Chris Brown virkede til at være kommet for at tjene en hurtig skilling. Og ikke for at give et brag af en koncert til de mange betalende kunder. Det er simpelthen ikke godt nok.

Chris Brown, Forum, to ud af seks stjerner.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.