Søndag aften lægger Aarhus Stadion anlæg til sin største udfordring nogensinde - koncerten med det australske rock'n'roll-band AC/DC. På det seneste med Axl Rose som sanger i stedet for Brian Johnson, der kæmper med problemer med sin hørelse.

Der er solgt op til 46.000 billetter til koncerten - og dét er en meget stor mundfuld for de lokale arrangører, skal man tro Steffen Jungersen, der anmelder koncerten for BT.

»Her gik man måske og troede, at det var tilføjelsen af Axl Rose, der kunne mund ud i brøl om 'skandale' ved aftenens AC/DC koncert, men at dømme efter de første numre i Ceres Park i Aarhus er Axl et glimrende supplement til Angus og co,« siger Jungersen til bt.dk, et par numre inde i koncerten.

»Næ, det med skandalen tager arrangørerne sig af. Aldrig i mine mange år som rockreporter har jeg oplevet et så ringe arrangement. Det tog over to timer overhovedet at komme ind - blot for at konstatere at man alligevel ikke kunne komme frem til på et oversolgt stadion, som kun ville være til at holde ud, hvis bandets titel 'Hell Ain't a Bad Place to Be' vitterlig havde stået til troende,« siger han videre.

Aldrig tidligere har der været så mange mennesker på Aarhus Stadion på samme tid. I Horsens og Herning har de masser af erfaring med at håndtere den slags. Aarhus Stadion ikke været anvendt til rockkoncerter siden 2009, da The Eagles spillede for 30.000 mennesker.

»Den helt store logistiske udfordring bliver at få de mange mennesker frem til - og ind på - stadion uden, at trafikken sander helt til. Det gør den helt sikkert ikke i området tættest på stadion, for det er fuldstændig spærret af for biler,« skriver stiften.dk.

Ifølge andre koncertdeltagere, der har kontaktet bt.dk, virker det som om, arrangørerne har gjort et stort forarbejde for at få logistikken til at fungere. Alligevel har der hele eftermiddagen været enorme køer foran stadion.

»Vi vil gerne, at publikum dukker op spredt ud over eftermiddagen. Det er lettere for os at håndtere, end hvis alle kommer på en gang. Derfor sørger vi for noget underholdning, så man kan få en dag ud af det,« siger Heidi Degn, Pr-manager hos Live Nation, der står for det store arrangementet til stiften.dk.

Op til koncerten har Axl Rose's indlemmelse i bandet været det helt store debatemne. Men han har vist sig at være en livgivende fornyelse i bandet, mener Steffen Jungersen:

»Axl ånder nyt liv ind i det, vi vist må kalde Angus All Stars. Han gør kritikerne - der iblandt mig til skamme. Og han har rystet op i AC/DC's setlist for første gang i et kvart århundrede,« siger Jungersen til bt.dk.