Hvem drømmer ikke om at holde bryllup mellem næsten 100 campingvogne i 25 graders varme, blive ført op som brud ad en græsmark til tonerne af Princes »Purple Rain« og herefter blive viet af entertaineren Frank Megabody iført kåbe i en bar, der hedder Morgenskrald?

Læs også:

I hvert fald var det sådan det foregik, da 42-årige Helle Vestendahl og 45-årige Brian Fridahl lørdag sagde ja til hinanden foran hele det frivillige morgenoprydningshold på medarbejderområdet på Kærligheden. Parret bor i Glostrup, men er fast inventar på Smukfest og fast inventar på det frivillige hold, der tæller godt 220 mennesker. Netop derfor havde de valgt, at vielsen skulle foregå der.

»Desuden har vi begge været gift før og har børn med andre, så vi har begge prøvet den store tur og var enige om, at det skulle være helt nede på jorden. Og hvor ellers end her finder man mere kærlighed?« sagde bruden.

Læs også:

Parret såede allerede frøet på festivalen sidste år og sagde ikke noget til nogen før en uge før. Kollegerne på holdet overraskede så brudeparret med at have arrangeret stort set det hele - inklusiv en tur i Smukfests Jaguar og en helikopterrundflyvning over festivalpladsen inden vielsen.

»Vi stod bare op, som vi plejer og regnede med, at vi skulle ud at rydde op, men så fik vi at vide at vi skulle gøre os pæne i stedet,« forklarede Brian Fridahl.

Kærlighed med garanti

Ud fra sin campingvogn trådte bruden i lilla kjole og med blomster i håret, røg hurtigt en cigaret og tog herefter kollegaen John under armen og blev under stor jubel ført op til baren. Her ventede brudgommen i en lang og farverig Smukfest-jakke, shorts, stråhat og bare tæer, og sammen satte de sig ved et bord med rødternet dug og blomster i form af Brændende Kærlighed med sølvpapir om potterne. På den anden side af bordet stod Frank Damgaard, der er viceborgmester i Skanderborg Kommune – også kendt som Frank Megabody, entertainer og mangeårig konferencier på Smukfest – og han leverede måske nogle af de mest utraditionelle ord sagt ved et bryllup, dog blandet med den nødvendige alvor.

Læs også:

»Man kan jo næsten udstede et garantibevis, når det holdes her på Kærligheden,« sagde han og citerede Tim Christensens »Right Next to the Right One«, tilspurgte brudeparret og fortalte dem højtideligt, at de fra nu skulle tænke i vi-form frem for i jeg-form.

I den utraditionelle og noget mere afslappede ende tyssede han på publikum, da de jublede undervejs og bad dem at dæmpe sig, for det var jo ikke »et Poul Krebs-arrangement«. Og da en fotograf trådte på hans mikrofonledning, udbrød han, så gæsterne skraldgrinede:

»Hvis du gør det igen, træder jeg på din pik! Hov, sagde jeg det? Ja ja, I har jo selv valgt mig.«

Læs også:

På job igen i morgen

Alvoren vendte dog tilbage, parret blev viet og modtog gaver i form af armbåndsure fra Smukfest og en lille statuette fra Skanderborg Kommune af et kyssende par.

Jubelscenerne fra bryllupsgæsterne ville næsten ingen ende tage, og brudevalsen blev danset med det samme foran fadølshanerne, mens gæsterne blæste sæbebobler og tørrede øjnene.

»Det gik endnu bedre end forventet. Nu skal vi feste i dag, og i morgen står vi op igen klokken 05.15 for at indsamle skrald og pantflasker på pladsen,« lød det fra brudgommen.