Den danske popstjerne Bro skulle fredag have givet koncert i storcentret Rødovre Centrum. Koncerten er nu aflyst efter regeringens opfordring til at stoppe arrangementer, hvor over 1000 mennesker er samlet.

»Det er regeringens beslutning, og den bliver man nødt til at acceptere. Folks sundhed og sikkerhed må altid komme i første række,« lyder det fra Bro.

»Når det er sagt, er det selvfølgelig hårdere for mig som musiker, når jeg primært tjener mine penge på at underholde folk i større forsamlinger, så jeg håber, der kommer styr på det, blandt andet ved at tage det skridt, der bliver taget nu med at lukke større forsamlinger af mennesker ned.«

Han påpeger, at det økonomisk kan blive en udfordring for hvert show, der må aflyses.

»Man må håbe, at folk der underholder større mængder har sparet lidt mønt sammen. Lad os håbe, det ikke varer for længe. Når alt dette er sagt, så respekterer jeg deres beslutning fuldt ud. Jeg troede dog ikke, at det var så udbredt.«

Bro, der går under det borgerlige navn Kevin Andreasen, er selv fra Rødovre og derfor aflysningen ekstra ondt, tilføjer han.

Dagens udmelding fra statsminister Mette Frederiksen har sendt rystelser i store dele af den danske kulturbranche.

Blandt andet er det meldt ud, at Dansk Melodi Grand Prix i Royal Arena bliver afholdt uden publikum. Det samme sker med P3 Guld, der i år afholdes i Aalborg.